10 redenen voor vakantie met een camper

door Reis om de Wereld
945 views

Het komt steeds vaker in het nieuws, met de camper op reis gaan wordt steeds populairder. Natuurlijk is het nog steeds niet het luxe van het luxe, je bent niet erg mobiel en je moet nog steeds je eigen toilet leeggooien.

Maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen van het op reis gaan met camper. Om je te overtuigen waarom je echt een keer met een camper op reis moet gaan heb ik tien redenen voor je op een rijtje gezet.

1. Het rijden met een camper is op zich al een toffe ervaring.
Aan het begin is het misschien een beetje angstaanjagend om zo’n groot gevaarte te moeten besturen, en nog belangrijker: zorgen dat ‘ie heelhuids op bestemming aankomt, maar gelukkig is het besturen heel makkelijk en vooral heel erg leuk! Je bestuurt eigenlijk gewoon een heel huis, wat trouwens helemaal niet zo voelt als je in volle vaart rijdt. Ook is het een heerlijk gevoel dat elke andere weggebruiker voor je stopt omdat zo’n camper natuurlijk heel intimiderend is. Nou ik kan je vertellen, dat gaat je in je normale personenauto echt niet lukken.

2. Je kunt de prijs zelf bepalen.
Op veel plekken in Europa, maar ook bijvoorbeeld Canada en de Verenigde staten, kun je (bijna) gratis je camper voor een nacht, of meerdere nachten, parkeren. Ook mag je vaak op normale parkeerplekken, bijvoorbeeld bij het strand, parkeren. En omdat er in campers meestal wel een keukentje zit kun je daar gewoon je eigen eten klaarmaken, scheelt heel veel geld want dan hoef je niet elke avond uit eten! Via CamperContact.nl kan je opzoeken waar je in Europa gratis je camper kunt parkeren en overnachten.

3. Het is heel flexibel.
Je zit niet aan een bepaalde plaats of tijd vast, dus is de plek waar je verblijft niet leuk of is het heel slecht weer? Binnen tien minuten kun je vertrekken om naar een andere plaats te rijden! En wanneer een plek juist wel goed bevalt, kan je daar natuurlijk langer blijven!

4. Alles staat al klaar.
Vaak moet je bij aankomt op bestemming eerst je tent op zetten, je luchtbed opblazen en vervolgens alle spullen naar de tent te sjouwen. Gelukkig hoeft dat bij een camper niet want alles is geregeld en al klaar voor gebruik!

5. Iedereen kan een camper besturen.
Meestal heb je voor een camper geen extra rijbewijs nodig.

6. Je leeft meer in de natuur.
Natuurlijk kun je je camper middenin de stad parkeren, maar dat is met zo’n gevaarte gewoon niet zo handig, en veel minder leuk. Het is leuker om middenin het bos of met uitzicht op zee wakker te worden en te kunnen genieten van de mooie natuur om je heen! Misschien kan je zelfs eetbare dingen in het bos vinden. Scheelt ook weer geld.

7. Je mag de gewone snelheid aanhouden.
Met een caravan mag je vaak maar 80 kilometer per uur op de snelweg rijden, maar met de camper hoef je daar helemaal geen rekening te houden want voor een camper geldt gewoon de normale maximum snelheid.

8. Luxe kamperen.
Meestal ga je met kamperen vrij back to the basics in je tent op een luchtbed en met je toiletrol onder je arm naar het toiletgebouw. Met een camper hoef je niet bang te zijn dat je natregent want je hebt een echt dak boven je hoofd. Je hebt meer bewegingsruimte en met onder andere een eigen wc, keukentje, zithoek en losse bedden toch wel wat meer luxe aan boord! Zo hoef je ook niet bang te zijn dat je nat wordt bij een heftige regenbui.

9. Je hoeft geen eigen camper te hebben.
Om met een camper op vakantie te gaan hoef je natuurlijk niet je hele vermogen neer te leggen om er eentje aan te schaffen. Er zijn genoeg mogelijkheden om een camper te huren bij gewone verhuurbedrijven. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om direct bij een particulier een camper te huren. Dit kun je bijvoorbeeld via Goboony camper verhuur doen.

10. Je hoeft niet kritisch te zijn over wat je meeneemt.
In een camper kan je veel meer spullen kwijt dan in de kofferbak van je auto. Het inpakken kost veel minder tijd en zo kun je veel meer meenemen en maakt dat ene jurkje of dat extra paar schoenen helemaal niks meer uit!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer