Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

3 absolute hoogtepunten tijdens een rondreis door Mexico

114

Een rondreis door Mexico is een rondreis door het land van tequila, de maya’s en azteken, warm weer en heerlijke nacho’s.

Wil je je verdiepen in een eeuwenoude en bijzondere cultuur? Wil je ervaren hoe de invloeden daarvan nu nog in het land te vinden zijn? Wil je genieten van het warme weer en een nieuwe uitdaging aan gaan? Ga dan op rondreis door Mexico.

Het land en haar mensen hebben zo ontzettend veel te bieden -veel meer dan tequila en nacho’s!!- en het is dan ook zeer de moeite waard. De top drie hoogtepunten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet zodat je weet wat je in ieder geval echt niet mag missen tijdens je rondreis door Mexico.

Bouwwerken van de Maya’s en Azteken

De Mexicaanse natuur is wild en medogenloos, maar toch leefden hier duizenden jaren geleden al mensen. Sterker nog, die mensen waren voor hun tijd hoog ontwikkeld en hadden als enige al een schrift! De Maya’s geloofden sterk in het spirituele en brachten vele offers aan verscheidene goden.

Voor die offers bouwden ze, net als de Azteken die een tijd later leefden, gigantische en imposante bouwwerken en maak je een rondreis door Mexico dan kun je het eigenlijk niet maken om niet minimaal 1 zo’n offerplaats te bezoeken. Bekende en goed bewaard gebleven zijn Palenque, Chichén Itzá en Uxmal.

Natuur

Tijdens een rondreis door Mexico is er een aantal dingen waar je simpelweg niet aan ontkomt, en 1 daarvan is haar prachtige natuur. Onderweg zul je veel reizen met de bus of auto, maar het landschap verveelt geen moment.

Denk aan uitgestrekte, felgroene bossen, immens grote cactussen en agave planten. Agave planten zijn trouwens het essentiele ingredient voor Mexico’s trademark drankje; tequila.

agua_azul
Dit si de Agua Azul, een van de spectaculaire watervallen in Mexico.

De Mexicaanse natuur bestaat overigens niet alleen uit bossen en cactussen, het landschap is namelijk ook ontzettend heuvelachtig en kent flink wat bergen, wat er toe leidt dat er op een aantal plekken prachtige watervallen ontspringen, waarvan een bekend voorbeeld de is.

Wil je tijdens je rondreis pas echt ervaren hoe groot Mexico is, dan raden we je aan een boottocht door de canyons te maken. Je vaart hier langs metershoge rotswanden in hetzelfde water als krokodillen, en vanuit het woud hoor je vele aapjes en vogels schreeuwen en tjirpen.

 

Taxco

Taxco is een stad in Mexico gelegen op ongeveer 3 uur rijden vanaf de hoofdstad, en staat bekend om de estethische schoonheid van haar gebouwen. De grond rondom Taxco is rijk aan zilver, en dat heeft voor veel rijkdom gezorgd in het koloniale verleden.

Je vind er veel kerken (waaronder de pastelroze Santa Prisca kerk), ruime pleinen en gebouwen gebouwd in de barok-stijl, die kenmerkend is voor de tijd dat men hier door het mijnen van zilver veel rijkdom verworf.

Je rondreis door Mexico is niet compleet zonder een kijk in het verleden van het land, en dit prachtige stadje bied je de perfecte gelegenheid.