3 leukste pretparken van Duitsland

door Reis om de Wereld
533 views

Hou je van pretparken maar heb je in Nederland zo’n beetje alles wel gezien? Zoek dan je vertier over de grens en ga op reis naar Duitsland!

In Duitsland heb je namelijk ontzettend veel pretparken, en sommigen behoren tot de grootste van Europa! Uiteraard is een pretparktrip vooral leuk voor de kids, dus heb je een kleine thuis zitten die graag zijn speelpoppetjes in het echt ziet, neem hem dan mee naar een pretpark in Duitsland.

Een pretpark in Duitsland kan trouwens ook handig zijn als entertainment voor onderweg indien je door reist naar een andere, verdere bestemming. Hieronder staan de drie leukste alvast voor je op een rijtje, dat scheelt je weer met zoeken 😉.

Legoland in Duitsland

Legoland Deutschland is 1 van de 4 Legoland parken in Europa, en scoort hoog onder de kenners. Omdat Legoland Deutschland zo’n groot pretpark is, kun je zelf bepalen hoe lang je de tijd er voor neemt. Kies voor 2, 3, of 4 dagen vertier met de kids en laat je overweldigen door de enorme lego-wereld van het park.

Letterlijk alles draait hier om Lego, en er zijn vele shows en gave attracties. Je slaapt zelfs in een echt lego-huisje, hoe gaaf is dat! Legoland is een leuk en avontuurlijk pretpark in Duitsland voor iedereen die van lego houdt (duhhh) en graag in achtbanen zit, want ook die zijn hier in overvloed.

play-mobile-land

Welkom in Play-mobil land!

Playmobil Funpark

In dit park ruilen we Lego in voor Playmobil! Playmobil -wat trouwens volledig afkomstig is uit Duitsland- is het speelgoed waar vrijwel ieder kind mee speelt, en ongetwijfeld zien ze graag hun stoere ridders, piloten of mooie prinsessen in het echt.

Je kunt hier terecht in de feëenwereld, al je zintuigen worden geprikkeld in het ‘adventure tree house’ en inmiddels zijn er ook een zeemeerminnen-wereld en balanceerparkours aangelegd, om maar iets te noemen. Er is hier dus altijd wel iets te doen en als kind heb je hier de tijd van je leven!

Daarnaast is dit pretpark in Duitsland vanwege haar ligging in Beieren ideaal voor een tussenstop tijdens een lange autoreis naar een verdere bestemming zoals wintersport in Oostenrijk of het zonnige Kroatië en Italië.

2- of 3-daags Hotel Herzogskelter inclusief toegang Tripsdrill

Tripsdrill is een bijzonder pretpark in Duitsland omdat het meerdere soorten entertainment combineert die je normaal gesproken niet zo snel ziet in een pretpark. Zo kun je natuurlijk kriebels in je buik voelen als de achtbaan versnelt, maar je kunt hier ook wilde dieren zoals de beer, wolf en arend zien in het Wildlife Park.

Ook kun je een tokkel en klim avontuur aangaan hoog in de bomen, dus spanning is gegarandeerd! Tripsdrill is trouwens het oudste pretpark in Duitsland, maar daardoor zeker niet saaier.

Nee, integendeel! Tripsdill is juist hartstikke leuk! Kinderen kunnen hier hun lol op in 1 van de honderd attracties en overnachten doe je in het bijzonder sfeervolle familie hotel Hotel Herzogskelter. En dat alles op maar een paar uur rijden van de Nederlandse grens.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer