3 manieren om jouw reisverhalen en foto’s te delen

door Reis om de Wereld
206 views
Spanje De Burgemeester van het plein in Madrid

Gezien jij op deze website zit, gaan we er stiekem vanuit dat jij gek op reizen bent. Elke mogelijkheid tot een toffe trip pak jij aan en het liefst ben je zoveel mogelijk weken in het jaar op pad.

Misschien ben jij zelfs het type dat direct voor een paar maanden op pad gaat om de wereld te ontdekken. Tijdens deze reizen is het natuurlijk leuk om dit vast te leggen. Dit kan in de vorm van foto’s, filmpjes of bijvoorbeeld teksten. Het geven van tips aan anderen is namelijk iets wat je waarschijnlijk maar al te graag doet. Maar wat is nu de beste manier om dit te delen met anderen? En hoe krijg ik dit voor elkaar? We vertellen het je in dit artikel.

Het bouwen van een website

Eén van de meest interessante manieren om jouw verhalen en foto’s te delen met de mensen thuis is toch wel via een website. Tegenwoordig kun je al gemakkelijk een website maken, die jij voorziet van interessante blogs of bijvoorbeeld tips voor de leukste dingen in pak hem beet Italië. Op een website kun je verschillende zaken naar voren laten komen. Er is de mogelijkheid tot een blogpagina, je kunt jezelf goed en duidelijk voorstellen, je kunt eventuele reisartikelen (bijvoorbeeld een e-book) verkopen en tot slot is er meer dan ruimte genoeg om de meest toffe foto’s en filmpjes te delen.

De kans is groot dat jij zelf ook onderzoek doet voor je op vakantie gaat. Altijd op zoek naar de dingen waar de meeste mensen niet heen gaan, waardoor je juist die onontdekte plekjes tegenkomt. Het is eigenlijk een mooie manier om elkaar te helpen. Jij die gebruikt maakt van andermans tips en jijzelf die weer een mooie lijst maakt met tips voor anderen. Zo’n website is overigens redelijk eenvoudig te maken. Het klinkt natuurlijk ingewikkeld, maar voor je het weet heb jij een eigen ontworpen website tot je beschikking.

Social Media

Een ander groot medium om jouw verhalen en foto’s te delen is natuurlijk de social media. Wie heeft het tegenwoordig niet? Op kanalen als Instagram en Facebook deel je met alle gemak de mooiste foto’s die uiteraard zijn voorzien van een leuke bijpassende tekst met een aantal interessante hashtags. Als je dit op een goede manier aanpakt, stromen de volgers binnen en heb je binnen no-time een leuke community opgebouwd. Voordeel hiervan is weer dat je niet alleen tips weggeeft, maar ze juist ook zelf ter harte kan nemen.

Mocht jij nu echt een hele grote zijn op het gebied van fotografie en alle kneepjes van Instagram onder controle hebben, dan zijn hier zelfs banen uit te halen. De zogenoemde Influencers en Content Creators vliegen je om de oren. Natuurlijk is ook dat hard werken, maar waarom zou je jezelf niet eens verdiepen in van je hobby werk te maken? Een beetje oriënteren kan nooit geen kwaad, is het niet?

Polarsteps

De laatste tool die we behandelen is Polarsteps. Dit is een app die je zowel op de telefoon als laptop kan hebben, waarop je precies kunt delen waar je bent en wat je zoal doet. Het is makkelijk bij te houden, aangezien je op een wereldkaart precies ziet waar je bent en wat je op die plek aan het doen bent. Hier kun je vanzelfsprekend meerdere foto’s bij plaatsen en deze voorzien van een leuk bijpassend verhaal.

Dit laatste middel wordt voornamelijk gebruikt door mensen die dicht bij je staan. Het enige wat je hoeft te doen is het delen van de link en je ouders, vrienden en familie kunnen zonder al te veel moeite precies zien wat je zoal aan het doen bent tijdens jouw reis. Daarbij hou je het lekker kleinschalig en komen er helemaal geen dingen qua marketing activiteiten bij kijken. We kunnen in ieder geval stellen dat Polarsteps misschien wel het meest eenvoudig in gebruik is.

Leuk voor later, een eigen portfolio

Na het lezen van dit artikel ben je op de hoogte van 3 manieren, waarop jij jouw reisfoto’s, video’s en verhalen kunt delen met de mensen thuis. Je kunt dit groots aanpakken door een professionele website te maken of een succesvol Instagram account te ontwikkelen of gewoon kleinschalig via Polarsteps jouw familie en vrienden op de hoogte houden.

Wat je uiteindelijk ook kiest, het grote voordeel van deze opties is dat je altijd een portfolio voor jezelf ontwikkelt, waardoor je jaren later nog precies kunt zien wat jij allemaal hebt meegemaakt op reis. Dus ook al is het niet succesvol of heb je er op een gegeven moment geen zin meer in? Nut heeft het altijd!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer