Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

3 must do’s in Valencia

33

Valencia is voor velen een geliefde vakantiebestemming. Of je nu op het strand wil liggen, de oude binnenstad gaat ontdekken of ergens typisch Spaanse tapas wil eten… In Valencia ben je aan het goede adres!

De veelzijdigheid van de stad maakt het een populaire bestemming voor een korte citytrip. Naast de oude binnenstad is er ook veel moderne architectuur te vinden. Er is dus voor ieder wat wils!

1. Verken de stad ‘the Dutch way’: op de fiets!

Valencia wordt beetje bij beetje steeds meer bike-proof. De laatste jaren zijn er steeds meer fietspaden aangelegd, zodat jullie heerlijk door de stad kunnen cruisen. Fiets bijvoorbeeld naar de prachtige Jardín del Turia, een park van bijna 10 kilometer lang. Hier vinden jullie o.a. het historische Palau de la Musica, de dierentuin en maar liefst 18 bruggen waar jullie onderdoor kunnen fietsen. Daarnaast kun je ook een fiets huren en lekker naar het strand rijden. Hier vinden jullie een grote fietsenstalling zodat jullie de fietsen veilig weg kunnen zetten en de handdoeken kunnen uitrollen… Klinkt goed toch? Jullie kunnen op veel plekken terecht voor fietshuur in Valencia. Geen zin om zelf de route uit te stippelen? Er worden ook veel georganiseerde fietstours aangeboden die jullie langs de mooiste plekjes brengen.

2. Laat je verwonderen door de moderne architectuur van de Ciudad de las Artes y las Ciencias

Naast veel historische architectuur die vooral in de oude binnenstad te vinden is, vind je hier ook enkele moderne bouwwerken wat voor een leuk contrast zorgt. De Ciudad de las Artes y las Ciencias (de stad van de kunst & wetenschap) wordt gezien als een stad in de stad. Deze futuristische stad bestaat uit zes indrukwekkende bouwwerken die allemaal hun eigen functie hebben. Zo is L’Umbracle in de zomermaanden een openluchtdisco, wordt het Agora gebruikt voor de Valencia Fashion Week en is het Palau de les Arts Reina Sofia een plek waar operavoorstellingen gegeven worden. Verder vind je er ook nog een aquarium, een wetenschapsmuseum en een IMAX 3D bioscoop. Genoeg te zien en te doen dus!

3. Slenter door de straatjes van de hippe wijk El Carmen

De wijk El Carmen, gelegen in het historische stadshart, kent een lange geschiedenis. Deze rijke historie zie je bijvoorbeeld terug aan de oude kathedraal en de stadspoorten. Nu vind je er vooral veel restaurantjes, barretjes en boetiekjes. Een leuke plek om dus even doorheen te wandelen. Ook ‘s avonds kun je hier aardig wat uurtjes doorbrengen; ga bijvoorbeeld naar het straatje Calle Caballeros. Grote clubs en discotheken zul je hier niet vinden, maar er zijn wel genoeg kleinschalige barretjes waar je de Spaanse gastvrijheid kunt ervaren. Soms worden hier zelfs flamenco avonden of jazz optredens gehouden…