Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

3 redenen om een prepaid creditcard op reis te gebruiken

82

Nog maar een paar maanden en dan is het alweer zomervakantie, weken waarin miljoenen Nederlanders op vakantie gaan. Wil je nu alvast een reis voor tijdens de zomervakantie boeken dan moet je aan veel dingen denken.

Allereerst bepaal je natuurlijk de bestemming. Maar boek je vervolgens bij een reisorganisatie een pakketreis met een vlucht en overnachtingen? Of wil je liever zelf beslissen hoe je reist en waar je overnacht? Daarnaast kan het handig zijn verzekeringen af te sluiten, zoals een annulerings- of reisverzekering.

En heb je vaccinaties nodig voor het land of het gebied waar je heen wil? Ook is het goed alvast de betaalmogelijkheden tijdens je reis te checken. Hieronder lees je meer over de voordelen van een prepaid creditcard op reis.

1. Online een hotel boeken of auto reserveren

Wil je alvast bepaalde zaken vooruit boeken voor je reis? Dan is daar vaak een creditcard voor nodig. Waar we in Nederland gewend zijn online betalingen te doen via iDeal, accepteren bijvoorbeeld veel hotels en autoverhuurbedrijven in andere landen bij boekingen of reserveringen alleen creditcards.

Soms wordt het te betalen bedrag direct afgeschreven, soms wordt de creditcard alleen gebruikt als borg. Check van te voren wel of de debit creditcard die je wil gebruiken, geaccepteerd wordt voor bijvoorbeeld het boeken van een huurauto.

2. Vreemde valuta opnemen in het buitenland

Pinnen met de betaalpas van je eigen bank is niet bij iedere buitenlandse bank mogelijk. Maar tijdens je reis is het ook niet verstandig om met veel buitenlandse valuta cash op zak te lopen, met het oog op diefstal. Met een prepaid variant heb je overal de gelegenheid geld op te nemen zonder er sprake is van een lening.

3. Geen schulden bij pinpas- of skimmingfraude

Een aantal jaar geleden werden er jaarlijks miljoenen euro’s gestolen door middel van pinpas- of skimmingfraude. De voornaamste methode was het kopiëren van de magneetstrip van een betaalpas en het filmen van het intoetsen van de bijbehorende pincode.

In Nederland komt dit soort fraude haast niet mee voor gelukkig, nu de magneetstrip vervangen is door een chip in de betaalpas. In het buitenland moet vaak wel nog de pas door een magneetstrip worden gehaald. Wil je voorkomen dat je slachtoffer wordt, en dat je rekening of creditcard tot het maximale krediet wordt geplunderd? Op een prepaid creditcard stort je vooraf geld, en kan er dus nooit een schuld ontstaan.