3 reistips voor een voetbaltrip naar Milaan

door Reis om de Wereld
430 views
san siro stadion

Steeds meer voetballiefhebbers bezoeken op een door-de-weekse dag of in het weekeind een voetbaltrip naar een Europese stad. Het mooie van Milaan is dat er twee topclubs spelen, AC Milan en Inter Milan. Hoe bereid je je het beste voor op zo’n voetbaltrip naar Milaan? We geven je 3 tips.

De stad Milaan heeft een rijke historie als het gaat om roemruchte voetbalclubs. De twee bekendste spelen beiden in de hoogste divisie van de Italiaanse competitie, de Serie A. Zowel AC Milan als Internazionale Milan spelen hun thuiswedstrijden in hetzelfde stadion.

Het Giuseppe Meazza Stadium is een ware voetbaltempel, een prachtige bezienswaardigheid en zeker een bezoekje waard om te bekijken. In de volksmond is het stadion bekend als het San Siro stadion, genoemd naar de Milanese wijk waar het is gelegen. Het is het grootste stadion van Italië en één van de grootste van Europa.

Maar het gaat natuurlijk om het bezoeken van een voetbalwedstrijd. Op Voetbalreizen AC Milan vind je meer informatie over hoe je een ticket kunt boeken voor een voetbaltrip naar Milaan.

Tip 1: Rondleiding door het stadion

Een voetbalstadion is vaak niet alleen om een voetbalwedstrijd te bekijken. Het is een pleisterplaats voor voetbalfans waar ze elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Zo ook bij het San Siro stadion, waar je een uitgebreide rondleiding kunt boeken.

Naast enkele souvenirs winkeltjes breng je een bezoek aan de kleedkamers en loop je door de wandelgangen. Ook mag je het veld betreden en zie je hoe groot deze voetbaltempel wel niet is. Ook aan te bevelen zijn twee museums, eentje in het het stadion zelf en daarnaast het Casa Milan museum dat helemaal gewijd is aan de historie van AC Milaan.

Want deze club heeft een roemruchte geschiedenis en behaalde vele successen. Wederom promoveerde de club weer meteen naar de Serie A en halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw werd de club weer belangrijk. In de jaren tachtig kwam de oud-president Berlusconi  aan de leiding bij de club en dat is ook de periode waarin Gullit, van Basten en Rijkaard actief waren. Ook Inter Milan heeft een rijke historie en wist vele landkampioenschappen te behalen.

Als je wat langer in Milaan wilt blijven om dit soort bezienswaardigheden te zien, biedt VoetbalTravel de mogelijkheid om in plaats van 1 nacht ook meerdere nachten te boeken in het hotel. Zo heb je naast het bijwonen van de wedstrijd voldoende tijd over om andere activiteiten te ondernemen.

Tip 2: Combineer je reis met een bezoek aan de wijk San Siro

Het stadion ligt in de wijk San Siro. Deze naam is vernoemd naar een oude kerk die inmiddels is afgebroken. San Siro was tot de negentiende eeuw een klein dorpje, aan de rivier de Olona met een centrum wat nu Piazzale Lotto is.

Naast het voetbalstadion zijn er meer sportieve activiteiten te doen en heeft het een sportpaleis, een paardenrenbaan, zwembaden en mooie groene parken. Je kunt je in deze buurt prima vermaken, er zijn restaurants, bars en nachtclubs. Genoeg vertier dus.

Tip 3: reis rond met de Milaan Pass

Als je er dan toch wat langer bent, kun je ook de stad zelf bezoeken. Met de Milaan Pass heb je gratis toegang bij vele musea, de rondleidingen en het openbaar vervoer en krijg je korting bij veel restaurants.

Nog een paar tips:

  • het stadion is elke dag open, in de zomer van 09:30 tot 18:00 en in de winter van 09:30 tot 17:00. Uiteraard gelden er tijdens wedstrijden andere openingstijden, want veel wedstrijden vinden in de avond plaats. Zorg er wel voor dat je in de zomer op tijd komt, want naast veel toeristen bezoeken ook veel Italianen het stadion en kunnen er lange wachtrijen ontstaan.
  • Het stadion is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kan metrolijn 5 en 16 of buslijn 49 nemen. De haltes liggen allen tegenover het stadion en zijn op een paar minuten wandelen.

Nieuw stadion Milaan

Het huidige stadion Giuseppe Meazza werd op 19 september 1926 geopend en breidde zich uit tot nu zo’n 80.000 bezoekers. Maar er zijn plannen gepresenteerd om een nieuw stadion neer te zetten.

Onder de naam ‘La Cattedrale’ zal er een nieuw ontwerp komen, geïnspireerd door de bekende gebouwen Duomo en de Galleria Vittorio Emanuele. Het stadion kan 65.000 supporters ontvangen en er komt een park  van 50.000 vierkante meter, een nieuwe wijk met volledig voetgangersgebied. AC Milan en Inter Milan gaat er vanaf 2027 voetballen.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer