3 tips voor een vakantie met lenzen

door Reis om de Wereld
137 views

Veel Nederlanders zijn al druk bezig met het boeken van hun vakantie voor aankomende zomer. Verre reizen zijn door de opheffing van de coronabeperkingen in veel landen weer mogelijk en reisorganisaties hebben het drukker dan ooit.

Een goed begin is het halve werk. Vergeet daarom voordat je op vakantie gaat niet om op tijd lenzen te bestellen. Reizen met lenzen vraagt om wat uitleg, maar wie voorbereid aan zijn of haar vakantie met lenzen begint, zal een onbezorgde vakantie tegemoet gaan. In deze blog lees je daarom 3 tips om vakantie te vieren met lenzen.

1. Draag daglenzen op reis

Misschien draag jij gewoonlijk maandlenzen of weeklenzen, die over het algemeen goedkoper zijn dan daglenzen. Maand- en weeklenzen maak je immers elke dag schoon met lenzenvloeistof, zodat je ze de volgende dag weer kunt dragen. Precies om deze reden is het juist belangrijk om op reis daglenzen te dragen. Niet alleen hoef je geen lenzendoosje en lenzenvloeistof mee te nemen in je tas, maar ook is het hygiënischer om je lenzen elke dag te vervangen voor een schoon, nieuw paar. Vraag wel je opticien of het mogelijk is om tijdelijk daglenzen te dragen. Als je bijvoorbeeld lenzen met cilinder bestellen wil als daglenzen, moet deze variant wel bestaan.

2. Kies voor lenzen met uv-filter én een zonnebril

Meer en meer lenzen hebben een uv-filter, die je ogen beschermen tegen de straling van de zon. Denk bijvoorbeeld aan Acuvue Oasys. Op zowel zonnige als minder zonnige dagen worden je ogen namelijk blootgesteld aan deze uv-straling, die schadelijk kan zijn voor je ogen. Wie naar de zon vertrekt, doet er echter goed aan lenzen met een uv-filter te combineren met een zonnebril. Door de hoge uv-straling biedt een zonnebril namelijk extra bescherming. Heb je een zonnebril op sterkte, dan kan het ook prettig zijn om je lenzen uit te doen als je naar het strand gaat bijvoorbeeld.

3. Let op bij zwemmen met lenzen

Heb jij je daglenzen en zonnebril (op sterkte) ingepakt voor je zonnige zomervakantie? Let dan op als je gaat zwemmen met daglenzen. Lenzen en water gaan niet altijd goed samen, omdat er bacteriën in je ogen kunnen komen door het water. Toch kun je dit eenvoudig oplossen door een goed afsluitende zwembril op te zetten of je daglenzen direct na het zwemmen te vervangen voor een nieuw paar. Op die manier kun je ongestoord een frisse duik nemen.

Ben jij ready for take-off? Check dan nog een laatste keer of je je reisverpakking lenzenvloeistof, oogdruppels en lenzen in je bagage hebt gestopt, zodat je een onvergetelijke vakantie tegemoet kunt gaan!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer