Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

3x leuke bestemmingen voor een strandvakantie

90

Wil je er binnenkort even tussenuit en genieten van een zon, zee en strandvakantie? Dat is zeker te begrijpen! Europa heeft genoeg landen met mooie stranden en leuke plaatjes.

Tegenwoordig heb je veel vakantiesites met goedkope vakantie opties of goede last minutes. Weet je nog niet precies waar je heen wilt? Of wil je gewoon wat inspiratie opdoen? Hieronder lees je 3 leuke bestemmingen in Europa, waar jij een super vakantie tegemoet gaat!

Spanje Menorca strand Cala Macarelleta
Menorca, het strand Cala Macarelleta.

De Balearen

De Balearen zijn een eilandengroep die behoort tot Spanje. Onder de Balearen vallen Ibiza, Mallorca, Cabrera, Formentera en Menorca. Alleen het eiland Cabrera is onbewoond, omdat dit een natuurpark is. De rest van de eilanden zijn bewoond en een voor een de moeite waard om te bezoeken.

Ben je op zoek naar witte stranden en helderblauw water? Dan zit je op de Balearen goed! Verder kan je er geweldig snorkelen en duiken, vergeet dus niet je snorkelset mee te nemen.

Griekenland Santorini Oia stad - kopie
Santorini, het pittoreske Oia stad.

Griekenland

Griekenland is een perfecte bestemming voor een strandvakantie. Griekenland heeft zoveel eilanden, dat het misschien nogal lastig kan zijn om er een te kiezen als bestemming. Geen zorgen, want de Griekse eilanden zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken.

Heb je toch liever wat tips? Op de eilanden Zakynthos, Santorini en Kefalonia zit je zeker goed voor een strandvakantie! Naast dat de eilanden mooie stranden hebben, hebben ze ook een rijke geschiedenis met veel historische sights en leuke authentieke dorpjes waar je uren doorheen kan slenteren.

Sardinië-Elba-eiland-Portoferrarrio-de-oude-stad
Sardinië, het Elba eiland Portoferrarrio met de oude stad.

Italië

Italië heeft super veel mooie stranden. Niet alleen de kust van het vasteland is een aanrader, maar ook de stranden van de Italiaanse eilanden. Als je op het vasteland blijft is de Amalfikust zeker een goede plek voor een strandvakantie. Je vindt hier prachtige kliffen, verborgen baaitjes en schilderachtige dorpjes.

Toch liever lange uitgestrekte stranden? Het eiland Sardinië heeft mooie zandstranden en helderblauw water. Een ding is zeker, voor een strandvakantie zit je in Italië goed!