4 geheime plekjes in Noord-Europa

door Reis om de Wereld
179 views

Stockholm kennen we allemaal. En ook bij Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, gaat bij menigeen een belletje rinkelen. Maar Noord-Europa heeft natuurlijk veel meer dan alleen interessante steden.

De natuur is er met niets te vergelijken. En juist voor die prachtige natuur trek je naar Noorwegen, Zweden, Finland of IJsland. 4 geheime plekjes die je niet mag overslaan in Scandinavië!

myvatn

Senja (Noorwegen)

Je hebt er ongetwijfeld nog nooit van gehoord, Senja. Wel? Dan ben je vast en zeker een fan van Noorwegen. Senja ligt in het uiterste noorden van Noorwegen en wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Op dit eiland vind je vrijwel alles wat je in de rest van het land ook hebt: diepe fjorden en hoge bergen. Verder bezit Senja enkele prachtige parelwitte stranden. Liefhebber van wildlife? Vanaf Senja kun je mee op walvistours.

myvatn

Diamond Circle (IJsland)

De Golden Circle in IJsland staat bij veel reizigers naar IJsland bovenaan de bucketlist. Dankzij de korte stopovers in Reykjavik kun je in één of twee dagen al het rondje langs de geisers en watervallen maken. Wil je echter genieten van het rustige en ongerepte IJsland? Ga dan naar het noorden en maak een rondje over de Diamond Circle. Deze route passeert highlights als Mývatn, walvishoofdstad Húsavík, de Dettifoss waterval en de Asbyrgi kloof.

arjeplog

Arjeplog archipel (Zweden)

Ben jij een liefhebber van outdoor en wellness? Dan is de Arjeplog archipel jouw bestemming! Deze parel in Noord-Zweden huisvest natuur die met niets te vergelijken in. Rust en ruimte lijken termen te zijn die hier zijn bedacht. Maar ook voor de lekkerste sauna’s ben je in dit gebied aan het juiste adres. Tijdens een bezoek aan Arjeplog ben je in de buurt van de poolcirkel. Ja, zo noordelijk ben je al. Zet jezelf op de poolcirkel op de foto!

aland

Åland eilanden (Finland)

Dacht jij dat het altijd koud en donker in Finland is? Dan heb je het mis. In de zomermaanden zijn de dagen juist lang en warm. Zo ook op de Åland eilanden, een eilandengroep tussen Finland en Zweden. Hoewel de eilanden Fins zijn, wordt er Zweeds gesproken. Verwarrend he? Profiteer van het beste van beide landen. Plof neer in de gezellige haventjes, huur een fiets op de grotendeels autoluwe eilanden en neem een frisse duik in de Oostzee.

Ben je nieuwsgierig geworden? Noord-Europa specialist Voigt Travel heeft heeft nog veel meer prachtige plekjes waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Van de Vesterålen in Noorwegen tot de mooiste nationale parken in IJsland.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer