4 handige inpaktips voor een wereldreis

door Reis om de Wereld
354 views

Wanneer je voor langere tijd op een wereldreis vertrekt, zou je het liefst zoveel mogelijk meenemen. Met een uitgebreid pakket aan kleding en items in je backpack ben je zou je denken goed voorbereid op welke situatie dan ook.

Aan de andere kant is het echter ook fijn om juist een zo licht mogelijke tas te hebben. Je gaat je backpack namelijk vaak oppakken en neerzetten. De tas gaat mee in vliegtuigen, bussen en treinen en soms zelfs een aantal uren op je rug wanneer je stukken te voet gaat.

Op een gegeven moment zul je de kilo’s gaan voelen en wensen dat je minder had meegenomen. Ook kunnen vliegtuigmaatschappijen lastig doen en extra kosten in rekening brengen bij bagage die te zwaar is.

Hier 5 handige inpaktips om tijdens een wereldreis goed voorbereid te zijn, maar met een zo licht mogelijke tas.

Denk praktisch en multifunctioneel

Ga bij elk item dat je in je backpack stop na of het meer dan een functie vervult en of het praktisch is gebruik is.

Is die nette blouse die je mee neemt niet alleen geschikt voor de formele gelegenheden zoals een chique etentje waar je jezelf voor uitgenodigd vind, maar is deze ook zweet afvoerend en sneldrogend wanneer het etentje zich in de jungle plaatsvindt?

Kunnen de wandelschoenen die je inpakt zowel voor het klimmen van een vulkaan als het sightseeing van een grote stad gebruikt worden? Zijn ze makkelijk schoon te maken als ze helemaal modderig zijn geworden na een lange trek?

Een mooie multifunctionele all star is de sarong. Deze vaak dunne en lichte doeken drogen snel en kunnen veelzijdig worden ingezet. Als handdoek bijvoorbeeld, die ook nog eens makkelijk te wassen is. Of als picknickkleed of strandlaken. Met wat knopen maak je er een rokje of jurkje van en mocht je een mooi plekje hebben gevonden voor een yoga sessie dan dient de sarong als yogamat.

Plan je reis en stuur spullen op

Tijdens jouw reis zul je ongetwijfeld mooie souvenirs tegenkomen. Die kun je ofwel de hele trip met je meeslepen, of je bent slim en stuurt af en toe een pakketje naar huis.

In het pakketje kun je ook gelijk de spullen stoppen die je voor het volgende gedeelte van je reis niet meer nodig gaat hebben. Die warme trui die je voor Alaska had meegenomen bijvoorbeeld, die in de hooglanden van Guatemala nog fijn was, maar in de jungle van Costa Rica opeens erg overbodig lijkt.

Omgekeerd kan natuurlijk ook. Mocht je halverwege je reis dingen nodig hebben die voor de eerste maanden nog niet van pas kwamen zet deze dan thuis klaar bij een vertrouwenspersoon en laat ze opsturen zodra je ze nodig hebt. Een nieuwe lading van jouw favoriete dagcrème bijvoorbeeld. Of jouw snorkelspullen voor de Cariben. Je kunt ook aan medicijnen denken die je elke dag moet nemen.

Je kunt tegenwoordig een goedkoop pakket versturen van en naar allerlei delen van de wereld. Hiermee loop je niet onnodig te zeulen met spullen die je niet meer nodig hebt of pas thuis weer wilt hebben (zoals die fantastische hangmat uit Nicaragua) en kun je onderweg je bagage aanvullen met de spullen die wel nuttig zijn.

Voor de dames: een menstruatiecup

Niet overal op de wereld zul je je favoriete merk maandverband of tampons kunnen vinden. Of zijn deze producten helemaal niet verkrijgbaar. In plaats van je halve backpack hiermee vol te stoppen, is het zeker een overweging waard om voordat je op reis vertrekt over te stappen op een menstruatiecup.

Een menstruatiecup is een klein silicone bekertje dat je inbrengt en waarmee je de menstruatie opvangt. Je kunt een cup vaak tot 12 uur lang inhouden, wat erg fijn is wanneer je bijvoorbeeld een lange busreis voor de boeg hebt!

Er zijn al veel verschillende cups verkrijgbaar en gemiddeld gaan ze tot wel tien jaar mee. Naast dat je dus veel ruimte in je tas en gedoe onderweg bespaart, bespaar je dus ook nog eens een hoop afval.

Zorg dat de tas zelf licht is

Wanneer je op zoek gaat naar de tas waar je alles is gaat stoppen, let hierbij dan op het gewicht van de tas zelf. Met dit gewicht zul je namelijk ook rekening moeten houden en alle grammen tellen mee. Ga dus voor een stevige maar vooral ook zo licht mogelijke tas.

Een wereld is vaak een once in a lifetime ervaring. Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat, maar bedenk dat je vaak onderweg dingen nog kan kopen. Neem liever minder mee en vul onderweg aan wat je nodig hebt, overwel door een pakket te versturen of door het ter plaatse te kopen. Zo zul je met een zo licht mogelijke backpack zo ver mogelijk komen.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer