Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

4 redenen waarom jij van de zomer wilt roadtrippen naar Spanje!

63

Als je een gemiddelde Nederlander vraagt wat zijn favoriete vakantieland is, dan zal Spanje waarschijnlijk erg vaak naar voren komen. Het is dan ook niet gek dat wij het gezamenlijk als land in de top 3 hebben staan van vakantie bestemmingen.

Ieder jaar gaan mensen hier op vakantie met het vliegtuig, maar vooral met de auto.
Juist dit laatste willen we eens wat beter onder de loep nemen, want Spanje is het ideale land voor een vette roadtrip. Wij hebben dan ook 4 redenen opgesomd waarom dit land hier perfect voor is. Hopelijk maak jij straks ook deze onvergetelijke reis door dit mediterrane land.

1. Een autovakantie biedt heel veel vrijheid

Spanje is echt een heel groot land. In ons eigen land zijn we gewend dat alles relatief dichtbij elkaar ligt en gemakkelijk bereikbaar is. Korte afstanden kunnen wij in ons platte landje gemakkelijk afleggen met de fiets, terwijl we voor lange afstanden naast de auto ook een goed geregeld openbaar vervoer netwerk hebben.
Dit alles vind je een stuk minder in Spanje. Alles ligt hier ver uit elkaar en heeft niet echt goede ov voorzieningen. De enige mogelijkheid die je hebt om door dit land te reizen is de auto. Nu zijn de wegen in Spanje dan weer erg goed geregeld. Alhoewel de mediterraanse werk mentaliteit soms wel te zien is zijn de meeste wegen gewoon prima aangelegd.
Dit biedt mensen die een roadtrip maken dan ook de mogelijkheid om naar eigen inzicht het land te ontdekken. Ondanks de grote oppervlakte kan je met relatieve eenvoud van de ene uithoek naar de andere reizen. En het is natuurlijk wel zo fijn om nergens aan te verbonden zijn tijdens je vakantie.

2. Je kan in Zuid-Spanje echt heerlijk genieten

Ben jij iemand die van het strand houdt en graag een terrasje mag pakken? Dan is een autovakantie die langs Zuid-Spanje komt helemaal iets voor jou. In tegenstelling tot de Pyreneeën, het gebergte in Spanje, is de zuidkust eigenlijk altijd lekker warm. Zodra de winter voorbij is en de lente in Nederland aanbreekt, dan is het in Zuid-Spanje al weer om op het strand te zitten.

Dit blijft aanhouden tot zeker de nazomer, waardoor het een uitgelezen locatie is om even heerlijk tot rust te komen. Let wel op dat het hier in het toppunt wel heel warm kan worden. Ga hier rond deze tijd alleen naar toe met een auto die een airco heeft.

3. Door Spanje rijden is eigenlijk echt heel leuk

Juist omdat Spanje zo groot is, is het lastig om een goed beeld te vormen hoe dit land er nu echt uitziet. Zo rijd je in het noorden door de het gebergte in Spanje, waar het vooral ‘s nachts redelijk koud kan worden. Maar het binnenland van Spanje je dan juist weer veel meer een landsklimaat met verschillende omgevingen.

De kust in het noorden, oosten en zuiden van het land is een daadwerkelijke oase, met veel groen en grote kuststeden. Doordat Spanje zo divers is verveel je je eigenlijk nooit tijdens een roadtrip. Niet alleen de omgeving is leuk, er zijn ook genoeg highlights die je onderweg steeds tegenkomt.

Wat dacht je van de Stieren van Osborne, deze grote zwarte metalen borden van ruim 4 meter hoog staan verspreid door het land en zijn een bekend aangezicht geworden voor iedereen die wel eens door Spanje heeft gereden.

4. Overal waar je komt heerlijk eten en drinken

Spanje is het land van genieten. Of je nu met de auto door kleine pittoreske dorpjes komt of je gewoon begeeft in één van de vele grote steden, overal kan je lekker eten en drinken. Hierbij kan je natuurlijk denken aan de paella en sangria, naar Spanje heeft een tal een heerlijke (lokale) lekkernijen waar ze bekend om staan.

Als je op een roadtrip gaat is dit natuurlijk de helft van het plezier. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor roadtrips, ook andere reizen naar Zuid-Spanje worden gekenmerkt door het hoge kwaliteit eten en drinken.