Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

4 signalen dat jij écht aan vakantie toe bent

55

Je staat elke ochtend vroeg op en gaat hard aan de slag op je werk. Normaal gezien doe je dat met heel veel plezier, maar nu heb je zo’n punt bereikt dat je de energie niet meer kunt opbrengen. Je vraagt je af waar het toch door komt. Misschien moet je er dan even lekker tussenuit!

Een leuke stedentrip of juist lekker zonnen en relaxen op een warm strand. Van een vakantie kun je weer helemaal opladen en keer je met frisse energie terug achter je bureau op werk. Ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bij deze 4 signalen wordt het tijd voor een vakantie.

1. Geen energie

Vanaf het moment dat je wakker wordt voel je je moe. Je hebt het gevoel dat je nergens meer energie voor hebt. Bij ieder klein dingetje denk je ‘pfff, moet dat echt?’. In het weekend zie je al weer op tegen de maandag die eraan komt. Dit komt jouw werkhouding natuurlijk niet ten goede, dus dat jij er even tussenuit gaat is voor iedereen beter.

2. Vermoeide ogen

Na een paar uur werken merk je dat je minder scherp gaat zien en de hoofdpijn begint al op te komen. Het aantal uren dat we op werk naar beeldschermen staren is veel te hoog. Als je je ogen geen rust geeft, krijg je vermoeide ogen en dit kan ook tot hoofdpijn leiden. Geen goed teken! Lekker met je ogen dicht op het strand liggen is dan precies wat jouw ogen nodig hebben. Heb je na de vakantie nog steeds dezelfde klachten, dan is er misschien meer aan de hand. Veel mensen hebben een bril, lenzen of leeslenzen nodig, zonder dat ze dat zelf weten. Een bezoekje aan de opticien kan dus geen kwaad.

3. Stresssss…

Iedereen heeft wel eens stress op het werk. Dat hoort er (helaas) een beetje bij, zeker in de snelle wereld waarin we tegenwoordig leven. Toch is het ongezond als je elke dag stijf staat van de stress en bij het minste geringste geïrriteerd raakt. Dat is een signaal dat je al té lang achter elkaar stress ervaart. Even helemaal bijkomen en ontstressen is wat jij nodig hebt.

4. Jaloers op vakantiekiekjes

Betrap je jezelf erop dat je vol jaloezie door de vakantiefoto’s van vrienden en familie scrolt op Instagram? Word je groen en geel van de selfies met palmbomen, bruine benen en zonnebrillen? Ook dat is een teken dat je behoefte hebt aan vakantie 🙂