4 Tips voor een blijvende herinnering van je vakantiefoto

door Reis om de Wereld
826 views

Iedereen herkent het wel: je bent op vakantie geweest en voordat je het beseft, ben je die mooie herinneringen van je vakantie alweer vergeten. En ga je weer over tot de orde van de dag. Hoe houd je de vakantiesfeer vast? We geven je 4 tips.

Je maakt vaak honderden foto’s tijdens je vakantie. Maar als je terugkomt is er de grote vraag: wat doe ik met al die foto’s? Vaak zitten er prachtige foto’s bij die je graag wilt vereeuwigen. Tegenwoordig zijn er allerlei manieren om op een creatieve manier je mooiste foto’s te bewaren.

Foto op Canvas

Wat is er mooier dan je mooiste foto van je vakantie aan de muur te zien hangen? Een portret van je gezin bij een Romeinse legionair voor het Colosseum in Rome. Een foto tijdens die avontuurlijke wildwaterraft in de Franse Ardèche. Het zijn prachtige momenten die je zeker wilt vereeuwigen met een foto.

Een van de leukste manieren is met een foto op canvas, gedrukt op duurzame materialen met milieuvriendelijke inkt. Elke dag word je in je huis even herinnerd aan dat mooie moment tijdens je vakantie. Het voordeel op canvas is dat je je foto op groot formaat kunt afdrukken, waarna het een prominente plek in je huis of op kantoor krijgt.

Digitaal fotolijstje

Wil je een grote selectie van vakantiefoto’s tonen, dan kun je een digitaal fotolijstje aanschaffen. Je zet het op een kastje of hangt het aan de muur en kunt zo verschillende foto’s laten rouleren. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een foto tien seconden te laten zien en de volgende foto twee uur. Je kunt de intervaltijd dus zelf instellen.

Naast foto’s kun je ook video’s laten zien. Een mooie manier dus om je herinneringen aan je vakantie vast te houden en te herbeleven.

herinnering vakantiefoto

Papieren fotoboek

We gaan steeds meer naar een papierloze maatschappij, maar als je op vakantie bent geweest, kan het leuk zijn om je foto’s in een papieren fotoboek te plakken. Tegenwoordig zijn er verschillende diensten om je foto’s op te slaan in een digitaal fotoboek. Vervolgens maak je alle pagina’s naar eigen wens op en laat je het boek printen. Een paar dagen later ontvang je het geprinte fotoboek.

Het leuke is dat je er echt een mooi verhaal van kunt maken door tekst en beeld toe te voegen. Je kunt ook meerdere exemplaren laten drukken om te delen met familie.

Google foto’s

Je kunt ook besluiten om je foto’s online op te slaan. Ben je op wereldreis geweest, dan heb je duizenden foto’s en die kun je niet allemaal kwijt in een fotoboek. Dan is een groot digitaal archief handig.

Er zijn vele diensten hiervoor, maar Google foto’s is een van de meest uitgebreide en gratis te gebruiken. Hier kun je nog eens rustig door al je vakantiefoto’s bladeren. Je hebt ze altijd bij de hand, want je kunt ze via je smartphone of tablet bekijken.

De foto’s zijn doorzoekbaar en ook makkelijk te delen met familie en vrienden. Het voordeel is ook dat de foto’s op een veilig plekje staan. Er worden backups van gemaakt, zodat ze ‘voor de eeuwigheid’ bewaard blijven.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer