4 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

door Reis om de Wereld
78 views

Bij het afsluiten van een autoverzekering komen veel dingen kijken. Zo zijn er veel verschillende verzekeraars die allemaal andere dekkingen bieden tegen andere premies. Aangezien een autoverzekering soms best prijzig kan zijn, wil je zeker weten dat je de juiste deal kiest. Daarom geven we je in dit artikel vier tips voor het afsluiten van een nieuwe polis. Alvast veel succes!

1. Kies de juiste dekking

Het is verleidelijk om te kiezen voor de goedkoopste polis, vooral als je net begint met rijden. Echter, een goede dekking is veel belangrijker dan een lage maandelijkse premie. Heb je een nieuwe auto, dan is het bijvoorbeeld slim om voor een uitgebreide dekking te kiezen. Ook je financiële situatie speelt een rol. Als je geen geld beschikbaar hebt voor eventuele reparaties, dan kan het slim zijn om voor een uitgebreide dekking te kiezen. Mocht je dan te maken krijgen met schade, dan zal de verzekeraar vaak het grootste deel van de kosten betalen.

2. Spaar schadevrije jaren

Een manier om je maandelijkse premie drastisch omlaag te krijgen, is door schadevrije jaren op te bouwen. Als je een heel jaar geen schade claimt bij de verzekeraar, krijg je er een schadevrij jaar bij. Claim je wel een keer schade en kan die schade niet op iemand anders verhaald worden? Dan verlies je vijf schadevrije jaren, waardoor je premie stijgt.

In sommige gevallen kan het daarom slim zijn om bepaalde schade niet te claimen. De toename in premie door het verliezen van schadevrije jaren is soms groter dan de kosten voor het zelf laten repareren van de schade. Dit verschilt natuurlijk per persoon en per situatie, dus doe goed je huiswerk voordat je besluit wel of niet een claim in te dienen.

3. Let op extra kortingen en voordelen

Naast schadevrije jaren zijn er vaak ook andere voordelen waar je gebruik van kunt maken bij het afsluiten van een autoverzekering. Zo bieden sommige verzekeraars korting als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit, zoals een inboedel- of reisverzekering. Ook kun je in aanmerking komen voor een korting als je weinig kilometers per jaar rijdt, of als je een veilige auto hebt met bepaalde veiligheidssystemen. Het loont dus om goed te letten op deze extra’s en te profiteren van eventuele kortingen die worden aangeboden.

4. Blijf regelmatig vergelijken

Tot slot is het belangrijk om niet stil te blijven zitten nadat je een autoverzekering hebt afgesloten. Verzekeraars veranderen regelmatig hun premies en voorwaarden, dus het kan lonen om jaarlijks te kijken of je nog steeds de beste deal hebt. Door regelmatig te vergelijken en over te stappen als dat voordeliger is, weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer