4 voordelen van het boeken van een last minute vakantie

door Reis om de Wereld
163 views
last minute boeken madrid

Zin om volgende week naar de zon te gaan? Of ben je toe aan een spontaan stedentripje ergens in Europa? Er zijn altijd toffe last minute vakanties te boeken voor een fijne prijs. Je moet alleen even weten waar je moet zoeken om het optimale voordeel te pakken.

Heb je eenmaal een heerlijk reisje gevonden waar je binnen niet al te lange tijd van kunt gaan genieten dan profiteer je van heel wat voordelen. Er zitten namelijk volop pluspunten aan zo’n last minute vakantie. In dit artikel bespreken we ze graag met je.

1. Last minute vakantie is stukken goedkoper

Het grootste voordeel van een last minute vakantie is je waarschijnlijk al wel bekend: zo’n tripje scheelt je vrijwel altijd veel geld. Omdat hotels en vliegtuigmaatschappijen op het laatste moment altijd de lege plekjes willen opvullen, gaan sommige vakanties voor een prikkie over de toonbank.

Meestal geldt: hoe dichter bij de vertrekdatum des te goedkoper. Let wel op dat je niet te last minute boekt. Soms kunnen de vakanties dan juist wat duurder zijn.

Een goede betaalbare last minute boek je al een week vooraf. Sommige deals zijn nóg beter wanneer je tot drie tot vijf dagen voor vertrek wacht. Logischerwijs moet je dan wel erg flexibel zijn omdat de kans groot is dat niet alles meer beschikbaar is waar je misschien op hoopte.

Maar: met de juiste flexibiliteit scoor je gegarandeerd een fijn en goedkoop tripje naar de zon of naar een leuke stad.

2. Veel keuze voor last minute vakanties

Wat veel mensen tegenhoudt om een last minute vakantie te boeken, is het feit dat ze bang zijn dat ze te weinig keuze hebben wat betreft bestemmingen.

Dat hoeft gelukkig niet zo te zijn, zolang je maar goed zoekt. Er zijn talloze bestemmingen over de hele wereld, waardoor er altijd wel een aanbieding is waar jouw hart sneller van gaat kloppen. De keuze is dus echt reuze!

Wil je bijvoorbeeld op zonvakantie naar een Grieks eiland of heb je zin om een last minute verre reis te maken? Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op de bestemming van jouw wensen, zodat je ook flexibel kunt zijn bij het boeken ervan. Dat kan bij een last minute bijvoorbeeld betekenen dat je plots toch verandert van exacte bestemming. Zo blijft het lekker spannend!

3. Weinig vakantiestress voor vertrek

Een last minute vakantie boeken kent nog veel meer voordelen. Wanneer je ergens in je agenda twee of drie weken vrij hebt genomen en je last minute een leuk reisje boekt is er eigenlijk nog maar weinig tijd over om te stressen over zo’n vakantie.

Veel mensen hebben last van stress en zorgen als ze weten dat ze bijna op vakantie gaan. Dat kan te maken hebben met werkdrukte, maar ook met stress voor het vliegen of de overige duur van de trip.

Boek je echter een last minute vakantie dan heb je helemaal geen tijd om te stressen over de vakantie; je gaat immers al bijna weg! Eerlijk is eerlijk: hier moet je wel bestand voor zijn.

Wanneer je al een beetje gevoelig bent voor dergelijke ontrust dan kan een last minute vakantie er ook voor zorgen dat je stress krijgt van het feit dat je nog geen bestemming hebt gevonden. Je voelt het zelf het beste aan of je een type bent voor een last minute.

4. Spontaan naar de zon tijdens de donkere dagen in Nederland

Tot slot nog een voordeel waar wij in ieder geval heel blij van worden: je kunt last minute naar de zon vertrekken wanneer het weer in Nederland toch niet zo mooi is als verwacht. Dat geldt eigenlijk voor ieder seizoen: in de zomer kan het in ons land erg veel regenen waardoor je alsnog een ticket naar de zon kunt boeken.

Het lekkerste is misschien wel om in de winter een last minute vakantie te boeken naar een land waar de zon lekker schijnt. Hoe heerlijk is het om op het laatste moment het grauwe Nederland vaarwel te zeggen en spontaan naar de warmte te vertrekken?

Zo’n zonnig tripje tijdens de donkere dagen in ons land doet een mens veel goed. Heb je bijvoorbeeld snel last van een winterdip dan is zo’n last minute vakantie naar de zon echt iets voor jou. Hierbij loont het des te meer om extra flexibel te zijn wat betreft je vertrekdatum, zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaalt voor jouw last minute vakantie naar de zon.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer