4x bijzondere bezienswaardigheden in Buenos Aires

door Reis om de Wereld
300 views

De beste tangodans te wereld, de breedste weg ter wereld. Buenos Aires is een stad van veel superlatieven. Wat kun je zoals aantreffen in deze bruisende stad. We geven je vier tips voor bezienswaardigheden.

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië, een land in Zuid-Amerika. De inwoners van de stad noemen zichzelf Porteños, en zijn trots op hun stad. Met ruim 3 miljoen inwoners is het de grootste stad van het land.

Buenos Aires staat bekend als het Parijs van Zuid-Amerika. Het culturele leven bloeit er als nooit tevoren en er zijn vele winkels en boetieks. De bevolking bestaat uit Spanjaarden, Italianen, Arabische en Aziatische inwoners en de architectuur doet Europees aan. Het is met deze gevarieerde bevolking een interessante en kosmopolitische stad.

Wat zijn bezienswaardigheden in Buenos Aires die de moeite waard zijn om te bezoeken? We even je vier tips.

1. Avenida de 9 julio

De Avenida de 9 julio is de breedste boulevard ter wereld. Als je van van de ene kant naar de andere gaat, ben je bijna 140 meter verder. Het is immens.

Toen de Avenida 9 de Julio in werd gebouwd, moesten er veel gebouwen gesloopt worden. Veel landeigenaren en eigenaren van van de omliggende gebouwen zetten de hakken in het zand, want ze wilden niet dat de weg er kwam. Toch lukte het de overheid om toestemming te krijgen en in 1935 werd er gestart met de Avenida 9 de Julio.

’s Wereld breedste weg bestaat uit 14 rijbanen, zeven banen heen en zeven banen de andere kant op. Daarnaast zie je aan beide kanten van de weg nog een groenstrook, met daarnaast nog twee rijbanen aan beide kanten. In totaal heeft de weg dus 18 rijbanen.

Op de foto zie je een indrukwekkende Obelisk van 67 meter lengte. Deze staat op het Plein van de Republiek, de plek waar ’s avonds veel inwoners van Buenos Aires samenkomen om elkaar te ontmoeten.

2. Calle Florida en Galerias Pacífico

De bekendste winkelstraat van Buenos Aires is de Calle Florida. Hier kun je heerlijk shoppen, want het zit vol met interieur- en modewinkels en de straat is bovendien autovrij.

Op de foto zie je de Galerias Pacífico, een groot winkelcentrum dat pal aan deze straat ligt. De winkels worden door zowel lokalen als toeristen veel bezocht. Het winkelcentrum is een bezienswaardigheid op zich, want je binnen zie je prachtige fresco’s op de plafonds, geschilderd door Argentijnse kunstenaars, maar er zijn ook fonteinen. Een etage later kun je een hapje eten in een van de vele restaurants, die het winkelcentrum herbergt. Van Italiaans tot Amerikaans eten, je kunt er voor alle smaken en landen terecht.

3. Historie Nationaal Congres Buenos Aires

Het statige gebouw van het Nationaal Congres Buenos Aires is een blikvanger in de stad. Het is de Argentijnse Tweede Kamer waar de besluiten worden genomen over het land.

Het gebouw doet een beetje denken aan het Amerikaanse Capitool dat in Washington in de Verenigde Staten staat. Naast de Senaat zetelt hier het Huis van Afgevaardigden, vergelijkbaar met de Nederlandse Eerste en Tweede Kamer.

Het gebouw dateert van 1898 acht jaar lang werd er gebouwd aan het paleis. Het leger heeft ook een periode in het gebouw gezeten, maar vanaf 1983 kwam de Argentijnse regering weer in het gebouw te zitten.

4. Tangodansen op straat

Buenos Aires en tango wordt vaak in één adem genoemd. En dat is logisch, want de regio rond Buenos Aires is de plek waar deze bekende, gepassioneerde dans is ontstaan.

De tango is ontstaan uit een mix van de muziek en dans van de eerste slaven, immigranten en de gaucho’s. Zij dansten de eerste bewegingen van wat later de tango van Buenos Aires werd genoemd.

Wil je meer over de geschiedenis van de tango weten? In de wijk Abasto staat een museum over de tango en over een man in het bijzonder. Carlos Gardel, de grondlegger van de tango is Buenos Aires. Deze beroemde tangozanger en -componist, is bekend in heel het land en de wereld. Het museum ligt bij het winkelcentrum Abasto.

In Buenos Aires zie je overal op straat afbeeldingen van de tango, maar dat niet alleen. Op een hoek van de straat kun je ook dansende tangoparen treffen.

Een van de bekendste wijk voor toeristen is La Boca. Hier vind je gekleurde huisjes in een mix van Europese en Zuid-Amerikaanse stijlen en vele terrasjes waar je iets kunt eten of drinken.

Maar er wordt ook vaak op straat gedanst door tangoparen. De grootste kans om tangoparen te spotten is tijdens de Fería de San Telmo, die elke zondag in San Telmo wordt gehouden.

Wil je een wat intiemere omgeving, dan kun je terecht in een van de vele tangoclubs waar professionals hun kunsten laten zien. Je kunt deze milonga’s bezoeken om naar tango te kijken. En als je wilt, kun je zelf deelnemen. De tangoshow van Café Tortoni is een plek waar je prima in slaagt om van deze gepassioneerde dans te genieten.

Meer bezienswaardigheden in Buenos Aires

Voor wie nog andere delen van Buenos Aires wil bezoeken, hebben we de belangrijkste wijken op een rijtje gezet:

Puerto Madero, hier vind je het centrale plein Plaza de Mayo en het regeringsgebouw Casa Rosada.

Microcentro, het stadscentrum, middelpunt van de Argentijnse zakenwereld en hier ligt onder andere de bekende winkelstraat Florida.

Palermo Chico. Een stadswijken met Franse invloeden in de architectonische gebouwen. Je ziet veel oude herenhuizen die tot ambassades zijn omgebouwd.

Bosques de Palermo. Wil je even tot rust komen, is het groene eiland in de stad een fijne oplossing. Hier vind je veel groen en kun je lekker hardlopen of wandelen.

Buenos Aires bekende wijk La Boca

La Boca ligt aan de oude haven, met kleurrijke huisjes die van golfplaat en hout zijn gemaakt. Hier woonden vroeger de arbeiders en vissers van de stad, vaak immigranten uit Genua. Een magische plek waar je heerlijk door de straatjes kunt slenteren en lekker kunt eten en drinken in een van de vele eettentjes.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer