4x leuke bestemmingen voor kampeer reis door Europa

door Reis om de Wereld
605 views

Kamperen is hip en heeft veel voordelen. Zo is het avontuurlijk, goedkoop en je hebt veel vrijheid. Je kan een tent huren, slapen in een camper of kiezen voor luxe kamperen en gaan voor glamping.

Verder kan je ervoor kiezen om zelf alles te regelen of om op te zoek gaan naar camping aanbiedingen om wat meer georganiseerd weg te gaan. Wil je gaan kamperen, maar weet je nog niet waar? Hieronder staan 4 bestemmingen waar je zeker van je kampeer reis zult genieten!

Italie - De horizon van Florence

Een sfeervolle avond in Florence.

Italië

Italië is divers en veelzijdig. In het noorden heb je prachtige bergen zoals de Dolomieten, waar je kunt genieten van de prachtige uitzichten en veel activiteiten kunt doen. Verder kan je genoeg cultuur snuiven in de vele historische steden zoals Florence, Rome en Bologna. Ook kan een stop in Toscane zeker niet ontbreken, waar je heerlijk kunt genieten van de zon en het eten!

Spanje Menorca haven Ciutadella

Het havenstandje Ciutadella op het Spaanse eiland Menorca.

Spanje

In Spanje kan je ook veel kanten op. Ben je meer van het strand? Langs de kust van Spanje zijn genoeg campings te vinden! Overdag kunnen jullie zonnen op het strand of een gezellige badplaats bezoeken. Hou je meer van de natuur en rust, kies dan voor een reis door het binnenland of het noorden van Spanje. In deze delen vind je prachtige natuur en mooie steden waar het massatoerisme een stuk minder is.

Griekenland Santorini Oia stad

Eilandhoppen kun je bijvoorbeeld op Santorini. Hier zie je het stadje Oia.

Griekenland

Griekenland is zeker een goede bestemming voor een kampeer reis. Vanuit de campings kun je genoeg leuke uitstapjes doen! Je kunt voor cultuur kiezen en bezoekjes brengen aan opgravingen en oude tempels, maar je kan ook voor de culinaire uitstapjes gaan en lekker terrasjes pakken en genieten van het Griekse eten in leuke dorpjes. Verder is ook tof om eiland te gaan hoppen en verschillende eilanden te ontdekken, waar tevens prachtige stranden te vinden zijn!

Kroatië Istria plaatsje Rovinj

Het historische stadje Rovinj.

Kroatië

Kroatië is erg gevarieerd en heeft voor iedereen wat te bieden. Zo heeft Kroatië mooie kustlijnen met middeleeuwse steden, maar ook een prachtige natuur met watervallen en bergtoppen. Het schiereiland Istrië is met haar steden zoals Pula en Porec een populaire bestemming bij kampeerders. Daarentegen is een kampeer reis langs de kust van Kroatië ook zeker de moeite waard!

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer