Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

5 Cafés voor digital nomads in Chiang Mai, Thailand

97

Het woord digital nomad wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt en steeds meer mensen kiezen ervoor om een digital nomad te worden. Het zijn van een digital nomad houdt in dat je geen vaste werkplek hebt en online je werk doet.

Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van een vaste plaats en dus overal waar je wilt kunt werken! De voorwaarde is dan natuurlijk wel dat er in de stad waar je naartoe gaat goede werkplekken zijn met goede wifi en genoeg stopcontacten voor je laptop.

Wil jij een digital nomad worden of ben jij al een digital nomad? Dan is Chiang Mai in Thailand een van de beste plekken om een tijdje te zijn. De bruisende stad heeft een ontzettend gezellig centrum, is omringd door natuur, heel erg betaalbaar, heeft een goede infrastructuur. Het is ook een echte trekpleister voor andere digital nomads en nog belangrijker: boordevol fijne cafés en coworking ruimtes waar je even kunt werken of een meeting kunt hebben. We bespreken vandaag onze favorieten:

1. The Barisotel

The Barisotel heeft een volledig wit interieur met een minimalistisch decor. Met een beneden én bovenverdieping, goede wifi en genoeg stopcontacten is dit de perfecte plek om even te werken of een bespreking te houden.

Op de bovenverdieping werken dagelijks veel digital nomads, waardoor je ook nog eens leuke mensen kunt ontmoeten. Daarnaast verkoopt het café ook heerlijke koffie, koude drankjes en taartjes.

2. Passion Project the Café

Een ander fijn café om in te werken is Passion Project. Met veel verschillende coworking ruimtes is dit de perfecte plek om je dagelijkse taken af te maken en mensen te ontmoeten.

Kom hier voor heerlijk wafels, smoothie bowls en koffie, een prachtig interieur, goede wifi en ontzettend veel stopcontacten voor je laptop! Daarnaast vinden er in dit café ook regelmatig leuke evenementen plaats die je leven als digital nomad een boost kunnen geven.

3. Cotton tree coffee

Cotton tree heeft het perfecte interieur voor als je op zoek bent naar inspiratie. De witte muren, zwarte accenten en al het groen zorgen ervoor dat je in dit café kun je met gemak uren werk doen. Daarnaast is het een goede plek om verschillende soorten koffie te proberen. Affogatos en aeropress koffie, ze hebben het allemaal!

4. Ombra Café

Een ander café dat perfect is voor digital nomads is Ombra Café. Ombra café zit verstopt tussen Nimman en Santitham, twee buurten die welbekend zijn onder digital nomads in Chiang Mai. In dit café zitten dagelijks net genoeg digital nomads te werken. Hierdoor is het niet te druk en niet te rustig. De wifi is goed, er zijn genoeg stopcontacten, de stoelen zitten heerlijk en de lunch is goedkoop én lekker.

5. Aka Ama Coffee

Aka Ama heeft meerdere cafés in de stad. Kenmerkend aan deze cafés is de heerlijke, ethische koffie. Alle bonen die in dit café worden gebruikt worden namelijk geoogst door lokale bergstammen in de provincie Chiang Mai.

Hierdoor is de koffie niet alleen van ontzettend goede kwaliteit, maar worden ook de bergstammen in de provincie ondersteunt. Het café is perfect om andere digital nomads te ontmoeten en te werken. Het enige nadeel is dat hier niet veel stopcontacten zijn. Zorg er dus voor dat je laptop is opgeladen voor je naar een van deze cafés gaat!

Extra tip: denk in cafés aan je veiligheid

Naast deze cafés zijn er natuurlijk veel meer plekken waar je fijn kunt werken en gratis gebruik kunt maken van openbare netwerken. Denk bij het werken in cafés en het gebruik van openbare netwerken altijd aan je online veiligheid.

Om je online veiligheid te waarborgen, kun je gebruik maken van een VPN, ofwel Virtual Private Network. Een VPN beschermt je internetverkeer tegen hackers door je communicatie te versleutelen.