Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

5 onmisbare reisgadgets voor de wereldreiziger

95

De wereldreiziger van nu zoekt het avontuur, maar wil ook wel een beetje comfort en innovatie. Als je lang op reis gaat, kunnen reisgadgets je leven wat makkelijker maken. We hebben vijf reisgadgets voor de wereldreiziger voor je uitgelicht.

1. Een scratch wereldkaart

Voor wie graag een overzicht bijhoudt van alle landen van de wereld die zijn bezocht, is dit een ideale gadget: de scratch wereldkaart. Deze werkt hetzelfde als een kraskaart van een loterij. Als je een land hebt bezocht, kun je het laagje eraf scratchen en wordt het land zichtbaar.

Afhankelijk van de kaart, kan elk land heeft een andere kleur hebben, zodat het er op een gegeven moment een bonte verzameling van landen tevoorschijn komt. En zie je meteen hoe reislustig je bent.

Weet je overigens wie de meeste landen ter wereld heeft bezocht? Dat is de Noorse Gunnar Gafors. Hij heeft in minder dan tien jaar alle 198 landen van de wereld bezocht. Niet alleen naar alle ruim 190 lidstaten van de Verenigde Naties, maar ook naar de Palestijnse gebieden, het Vaticaan in Italië en naar Taiwan in Azië.

Om deze mijlpaal te bereiken, reisde hij vaak zeer efficiënt. Zo bezocht hij in één dag maar liefst 19 Europese landen, waaronder Nederland. Hij maakte er een video van.

2. GoPro camera

Ga je bungee jumpen, een raften in de Zambezi of een ballonvlucht boven het vasteland van Australië maken? Dan mag een GoPro camera niet ontbreken. De camera legt op een bijzondere manier je avonturen vast op video.

Je kunt de camera, als je bijvoorbeeld gaat mountainbiken in de natuur, vastklemmen op je helm en dat film deze camera je tocht op een wel heel bijzondere manier; vanuit je eigen gezichtsveld.

Maar je kunt de camera natuurlijk ook gewoon in je hand houden. Enne… de GoPro kan tegen een stootje en is waterdicht.

3. Ouderwets reisdagboek

Ja, we gaan natuurlijk niet alleen met innovatieve hightech snufjes op reis. Het oude, vertrouwde reishandboek mag niet ontbreken, waarin je je verhalen kunt optekenen.

Het is een tastbaar bewijs dat je op wereldreis bent geweest en later, als je al lang weer thuis bent, kun je er nog eens naar teruggrijpen als je behoefte hebt om weer weg te dromen van de onvergetelijke reis die je hebt gemaakt.

4. Muziekversterkers

De ‘oortjes’ horen tot de standaarduitrusting van de wereldreiziger, maar soms wil je even echt chillen en harde muziek draaien op het strand of in het guesthouse met vrienden die je net hebt ontmoet.

Dan kun je gebruik maken van het aanbod draadloze speakers Media Markt, die je makkelijk in je rugzak kunt vervoeren. Ze zijn er in kleine maten, produceren inmiddels prachtige geluiden en maken elk backpackfeestje tot een succes.

5. powerbank

Heb je dat ook wel eens, dat je smartphone ineens ermee ophoudt? De oorzaak: lege batterij. Ook op reis is dit reisgadget onmisbaar, want het komt maar al te vaak voor dat je onderweg in een verlaten woestijn of tijdens zware treinreis van 20 uur van Noord- naar Zuid-Thailand niet beschikt over een stopcontact om je mobieltje op te laden.

Dan is de powerbank een mooie oplossing. Met zo’n powerbank kun je vaak meerdere apparaten voor een paar dagen opladen. Je bent dan gelukkig overal bereikbaar. En je verveelt je niet, omdat je toch dat boek of mailtje kunt lezen op je digitale vriend of vriendin.