5 redenen voor een vakantiewoning in het buitenland

door Reis om de Wereld
255 views
vakantiewoning in het buitenland

Wakker worden met een strandwandeling in de Portugese Algarve? De dag beginnen met een vers stokbroodje van de Franse bakker? Als wintersportliefhebber elke dag voor de deur je ski’s aantrekken en de piste op glijden? Of een investering voor de toekomst?

Het kopen van een vakantiewoning in buitenland brengt deze dromen dichterbij en wordt steeds gemakkelijker. Voor veel mensen is het gemak van vertrekken naar een eigen woning in een ander land een belangrijke reden om hiervoor te kiezen. Na het lezen van deze 5 redenen staat niets jou in de weg deze droom dan eindelijk te realiseren en te investeren in een vakantiehuis.

Er vaker en met gemak tussenuit

Last minute een ticket boeken voor een midweek naar jouw huis in het buitenland of een paar uurtjes in de auto voor een weekendje weg met het hele gezin. Het hebben van een eigen vakantiewoning nodigt uit om vaker op vakantie te gaan. Je hoeft niet op zoek naar een bestemming, naar de beste deal of een plek waar jouw huisdier mee naartoe mag.

Op het inpakken van de spullen na hoeft er over het algemeen weinig meer geregeld te worden en ben je snel klaar voor vertrek. Al moet je natuurlijk niet je huissleutel vergeten.

Thuis op reis

Iedereen kent dat fijne gevoel van in je eigen bed slapen en onder je vertrouwde douche stappen wanneer je weer thuis bent na een vakantie. Of de spanning in aanloop naar een vakantie, omdat accommodaties er op de foto toch net wat beter uitzien dan in het echt en je niet precies weet waar je terecht gaat komen.

Het hebben van een eigen vakantiewoning in het buitenland is hier dé oplossing voor. Een fijne, persoonlijke plek die je naar eigen wens kunt inrichten, waarvan je echt een thuis kunt maken. En wat te denken van het maken van nieuwe contacten en opbouwen van een fijne band met de nieuwe buren draagt bij aan het comfortabele en ontspannen gevoel van thuis.

Investering voor de toekomst

Naast dat een eigen vakantiewoning een persoonlijke luxe is, kan het ook een slimme zet voor de toekomst zijn. Vanuit financieel perspectief door te investeren in vastgoed, zeker nu het hebben van spaargeld bij de meeste banken momenteel weinig rendement oplevert.

En beeld jezelf ook eens in waar je tijdens jouw pensioen van je oude dag wilt genieten. Hoe fijn zou het zijn als je daar nu al een fijne plek voor kunt vinden? Nu op zoek naar een huis onder de zon voor later biedt ook de mogelijkheid om een opknappertje te kopen.

Dit biedt je de mogelijkheid om het voor een aantrekkelijke prijs te kopen en het geeft je voldoende tijd om er iets moois van te maken.

Extra inkomen door verhuur

Veel mensen gebruiken hun vakantiehuis tijdens de vakantieperiode of rondom specifieke feestdagen. Maar het aantal vakantiewoningen dat specifiek als investering wordt gekocht neemt echter toe. Je kunt natuurlijk ook voor een middenweg gaan en de woning verhuren wanneer je er zelf niet bent.

Dit levert je directe inkomsten op, waarmee je (een deel van) de kosten kunt dekken. Een bijkomend voordeel is dat de woning niet leeg staat als jij er niet bent. Let hierbij natuurlijk wel goed op de geldende regelgeving voor het verhuren van je woning.

Thuiswerken krijgt een andere betekenis

De afgelopen jaren is thuiswerken de norm geworden. De wereld van veel mensen werd een stuk beperkter en dat had onder andere z’n weerslag op onze creativiteit en mentale gezondheid. Maar wat als je een fijne, eigen plek in het buitenland hebt om (na die strandwandeling of dat stokbroodje) met vernieuwde energie en inspiratie aan het werk te gaan?

Je thuis in Nederland afwisselen met een weekje werken vanuit jouw tweede thuis in Spanje kan een positieve invloed hebben op hoe jij je voelt en de productiviteit.

Bonus voordeel

Een extra voordeel van het hebben van een vakantiewoning is dat vrienden en familie je makkelijk in het buitenland kunnen opzoeken. Daarbij geef je hen de mogelijkheid een vakantie te boeken voor een wel heel aantrekkelijk prijsje.

Zoals je ziet zijn er verschillende redenen waarom je kunt kiezen voor het kopen van een vakantiewoning in het buitenland. Geen beslissing waarbij je over één nacht ijs gaat, maar wel een met vele mogelijkheden.

6Oriënteer je dus goed voordat je deze stap neemt. Wie weet vertrek jij binnenkort naar jouw paradijsje in het buitenland.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer