5 tips bij het boeken van een last minute

door Reis om de Wereld
244 views
Iedereen wil wel een reisje naar de Malediven

Last minutes jagen: het lijkt tegenwoordig wel een sport. Je hoort vaak over mensen die voor heel weinig geld een bijzonder leuke vakantie hebben gevonden.

Wat is hun geheim eigenlijk? Hoe vind je een last minute die je bij blijft, maar waar je niet te veel voor hoeft te betalen? We hebben vijf tips op een rijtje gezet om jouw zoektocht naar een last minute een succes te maken.

Bepalen naar welke bestemming je wil

De ‘het maakt mij niet uit waar ik naar toe ga’-mindset zorgt ervoor dat je overweldigd wordt door het aanbod. Het is juist een goed idee om een bepaalde richting te kiezen.

Een vakantie in Scandinavië is natuurlijk wel wat anders dan een last minute naar Kos. En dan heb je ook nog de keuze uit meer dan 15.000 hotels, vakantieparken, campings en appartementencomplexen. Je ziet misschien door de bomen het bos niet meer.

Daarom kun je het best van tevoren al bepalen welk land jouw voorkeur heeft. Dan kun je daar op zoeken. Bepaal ook een tweede land, voor als er geen geschikte last minute te vinden is. En misschien kun je nog een derde land aan je lijstje toevoegen. Dan kun je alle opties met elkaar vergelijken en kiezen voor de leukste, goedkoopste of meest voordelige last minute.

Zoeken op budget

Iedereen wil wel een reisje naar de Malediven of Bora Bora. De kans dat je er last minutes voor vindt, is al wat kleiner, en de kans dat het een betaalbaar alternatief is, is ook klein. Niet iedereen heeft een even grote spaarpot om uit te geven aan een vakantie. Laat je niet lekker maken met onbetaalbare vakanties, maar stel van tevoren je budget vast en zoek op die manier.

Je hebt op deze manier minder keuzestress. Het overzicht van beschikbare aanbiedingen wordt een stuk kleiner. Zo vind je iets dat bij je past. Geloof het of niet, maar je kunt al naar een zonnige bestemming voor minder dan 500 euro.

Last minute vinden aan de hand van reisduur

Een last minute is leuk, maar deze moet wel passen in jouw tijdschema. Nu hebben zzp’ers vaak het geluk dat ze buiten de reguliere vakanties op vakantie kunnen, maar als je voor een werkgever werkt of schoolgaande kinderen hebt, kan dat vaak niet.

Daarom is het belangrijk dat je omgekeerd zoekt: voer eerst de datum in dat je wilt arriveren en daarna de datum dat je weer naar huis wilt. Zo vind je aanbiedingen die precies binnen deze reisduur passen. Aan een last minute die te lang duurt, heb je niet zoveel. Door omgekeerd te zoeken kun je teleurstellingen voorkomen.

All inclusive of toch niet?

Wat zoek je precies in de last minute? Wil je zo goedkoop mogelijk all inclusive op vakantie? Of is dat niet zo belangrijk en gaat het je vooral om de ervaring in het algemeen? Vind je het misschien niet zo erg om je ontbijt ‘s morgens vroeg bij een lokaal tentje te moeten halen, in plaats van het hotel? Bepaal wat voor jou de gewenste situatie is, en zoek hierop. Zo kun je ook nog wat geld uitsparen. Of juist ietsje meer betalen voor nog meer comfort.

Lees reviews!

Last minute aanbieders zijn er in verschillende soorten en maten, en sommigen bieden net even wat meer service met hun last minutes dan anderen. Kijk vooral ook goed naar bijvoorbeeld het hotel dat is inbegrepen in de last minute. Dat hotel kun je het best ook even researchen. Zeker als een schone of supermoderne kamer belangrijk voor je is. Ga op zoek naar verhalen van mensen die er al eens eerder verbleven. Zo voorkom je dat je op een stuk karton komt te liggen.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer