5 tips voor als je voor het eerst gaat kamperen

door Reis om de Wereld
40 views
voor de eerste keer kamperen

In 2020 werd er nog nooit zoveel caravans, campers en tenten verkocht. Kamperen is ongekend populair, dat is wel duidelijk. Maar wat als je nog nooit eerder hebt gekampeerd? We geven je 5 tips voor een aangename en comfortabele kampeervakantie.

Vakantiegangers bleven in 2020 massaal in eigen land en gingen met tent, caravan of camper op pad. Van eenvoudige boerencamping tot luxe glamping met alle voorzieningen, er is voor iedere kampeerfanaat wat wils. En bij webshops als Outdoorsupply kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan kampeerspullen, van tenten tot slaapzakken en kooktoerstellen. Als je voor het eerst gaat kamperen, houd dan rekening met de volgende zaken:

1. Ga ‘droog’ oefenen

Als je voor het eerst op kampeervakantie gaat, heb je waarschijnlijk je een nieuwe tent gekocht of leen je een tent van iemand. Dan is het handig om de tent eerst thuis op te zetten in je tuin of op het naastgelegen grasveldje. Zeker met een geleende tent kom je dan niet voor verrassingen te staan, zoals het ontbreken van een tentstok of gescheurde voortent.

Maar je krijgt ook een goede indruk van wat er allemaal in de tent past aan spullen. Als je dat van tevoren weet, kun je je spullen daarop afstemmen. Want voordat je het beseft, zit je auto vol met kampeergerei.

2. Koop een koelkastje

Een van de belangrijkste dingen die je moet aanschaffen is een koelkastje. Zeker als je naar Zuid-Europa gaat, kun je er eigenlijk niet zonder. Er zijn speciale camping koelkastjes (van 50x50x50 centimeter) die weliswaar een stuk kleiner zijn, maar wel goed koelen. Je biertje of frisje staat niet alleen koud, maar je hoeft ook niet elke dag naar de supermarkt om beleg en andere bederfelijke etenswaren te kopen.

3. Reserveer een camping

Kon je vroeger misschien nog op de bonnefooi op kampeervakantie, door de populariteit zijn veel campings in de zomer mudjevol en kun je er niet zomaar terecht. Reserveren is aan te bevelen, zeker op de grotere campings in populaire landen als Frankrijk of op een van de vele campings langs het Gardameer met veel faciliteiten. Als je na een lange dag rijden vermoeid aankomt bij een camping, wil je graag verzekerd zijn van een plekje.

4. Zorg voor een goed luchtbed

Een goede nachtrust is belangrijk op de camping. Zeker de eerste dagen is het altijd wennen als je nog nooit eerder in een tent hebt geslapen. Zorg dan ook voor een goed luchtbed. Luchtbedden die al wat ouder zijn, zou ik van tevoren even thuis testen. Na een paar jaar kunnen ze gaan lekken en als je dan midden in de nacht op een halfleeg luchtbed ligt, doe je geen oog meer dicht.

5. Neem een voorraadje mee van thuis

Vooral voor de eerste dagen is het handig om wat voorraad mee te nemen: bijvoorbeeld om een maaltijd mee te bereiden. Dan hoef je – als je laat aankomt op de camping – niet meer op zoek naar een supermarkt. Sowieso is het slim om favoriete producten mee te nemen.

De Nederlandse pindakaas is het allerlekkerst en de hagelslag en Goudse kaas zijn lang niet overal verkrijgbaar. Ook kruiden zijn handig om mee te nemen, want anders moet je op vakantie alles nieuw kopen. Vaak is een kratje met voorraad voldoende.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer