5 Tips voor een gave én goedkope roadtrip door Europa

door Reis om de Wereld
912 views

Een roadtrip door Europa is een relatief goedkope vakantie. Maar uiteraard wil je zoveel mogelijk geld overhouden om vette dingen te doen in de steden die je aandoet. Daarom lees je hier vijf tips om je roadtrip door Europa zo goedkoop mogelijk te houden.

1. Roadtrip door Oost-Europa

Het is algemeen bekend dat het in Oost-Europa goedkoop toeven is. Een halve liter bier voor één euro en overnachtingen voor een schijntje? Dat klinkt als een mooie roadtrip bestemming. Je bespaart misschien niet op benzine, aangezien het toch een stukje rijden is, maar wel op de dagelijkse kosten van je roadtrip door Europa.

2. Roadtrip door Europa op de camping

Ook als je tijdens je roadtrip door Europa Oost-Europa niet wilt aandoen, kun je besparen op de kosten. Kies bijvoorbeeld voor goedkope campingplekken en hostels in plaats van dure hotels. Tegenwoordig heb je erg goedkope tentjes die je ook nog eens snel kunt opzetten en niet veel ruimte innemen. Handig én goedkoop!

3. Wildkamperen tijdens je roadtrip Europa

Of maak je roadtrip door Europa nóg goedkoper en avontuurlijker door gratis te overnachten door middel van wildkamperen. Verschillende Europese landen, zoals Schotland, Noorwegen, Zweden en IJsland, hebben ontzettend mooie landschappen waar het is toegestaan om te wildkamperen.

Wildkamperen is echter verboden in de volgende landen:

  • Nederland
  • Duitsland
  • Groot-Brittannië (buiten Schotland)
  • Luxemburg
  • Oostenrijk
  • Slovenië
  • België
  • Griekenland
  • Bulgarije
  • Kroatië

4. Roadtrip door Europa met een groep vrienden

Wellicht een open deur, maar de roadtrip door Europa wordt goedkoper met een volle auto of bus. Je kunt immers verschillende gezamenlijke kosten delen door meer personen. Zorg er dus voor dat je niet met een half lege auto door Europa tourt.

5. Pechhulp voor je roadtrip Europa

Tijdens je roadtrip door Europa ben je afhankelijk van je auto. Als daar iets mee gebeurt, is de vakantiepret voorbij. Een goede autoverzekering met pechhulp is daarom belangrijk. Maar ook deze wil je uiteraard zo goedkoop mogelijk. Je autoverzekering vergelijken, inclusief goede pechhulpverzekering, helpt je de goedkoopste premie te vinden.

We hopen dat je met deze vijf tips toch wat euro’s bespaart op je roadtrip door Europa. Fijne vakantie!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer