Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

5 tips voor een vakantie in Centraal-Amerika

33

Wil je met je gezin op avontuur in een ver land? Dan is Centraal-Amerika wellicht een leuke bestemming. Van een beklimming van de Pacaya vulkaan tot liggen luieren op de stranden van Ambergris Caye. Je kunt het zo afwisselend maken als je zelf wilt. 5 tips voor een onvergetelijke vakantie in Centraal-Amerika.

1. Suchitoto en Granada

Suchitoto in El Salvador en Granada in Nicaragua zijn steden die je niet mag missen. De  koloniale stad Suchitoto is een bijzondere stad. Hier vind je naast de historische gebouwen veel workshops die je kunt volgen, zoals een traditionele indigo verfworkshop. Uiteraard kun je ook een boottocht maken over het stuwmeer Lago Suchitlán.

Granada is ook een bijzondere stad. Je verkent de stad over kleurrijke gevels en leuke geplaveide straten.

El salvador - Chaparrastique vulkaan
Dit is de Chaparrastique vulkaan in El Salvador. Je kunt deze vulkaan bezoeken, maar pas op: hij is nog actief en barstte een paar jaar geleden nog uit. De vulkaan ligt maar vijftien kilometer van San Miguel, één van de grootste steden van El Salvador.
Juayua Watervallen
Het pittoreske dorpje Juayua staat bekend om haar mooie watervallen, een van de mooiste in El Salvador.

2. Bezoek stranden van Emerald Coast

Wie sportief is ingesteld, kan terecht op de stranden van Emerals Coast in Nicaragua. Hier vind je sportactiviteiten en kun je allerlei wateractiviteiten doen.

Surfen, kajakken en snorkelen kun je doen aan de stranden in San Juan del Sur. Maar je kunt natuurlijk ook lekker in de zon zitten op het strand bij de mooie resorts van Mukul en Pelican Eyes.

3. Snorkelen bij Ambergris Caye

Ambergris Caye is een eiland vlakbij Belize’s Barrier Reef. Dit is bekend van de duik- en snorkeltrips die je vanuit de plaats San Pedro kunt maken. Als je haaien en pijlstaartroggen wilt zien, moet je zeker naar Shark Alley gaan vanwaar je met de boot ernaar toe kunt.

Het Barrier Reef in Belize is met 300 km het langste en meest spectaculaire koraalrif van Centraal-Amerika.

4. Lancetilla Botanical Garden

Honduras heeft een prachtig groen stukje natuur, de betoverende Lancetilla Botanical Gardens, een van de grootste botanische tuinen van de wereld.

Een van de blikvangers is de arboretum (bomentuin) die uit meer dan 6 kilometer aan paden bestaat. Hier vind je meer dan twaalfhonderd bomen- en plantensoorten.

Honduras een lagune op Utila island
Dit is een lagune op Utila island, Honduras. Utila en het eilandje Roatan zijn veelbezochte bestemmingen voor reizigers. Je kunt hier goed duiken en er zijn vele prachtige duikspots.

5. Pacaya vulkaan, Guatemala

Guatemala is een land met veel natuurschoon, maar ook gebergtes met vulkanen. In de buurt van Antigua kun je de Pacaya vulkaan beklimmen.

De klim zelf duurt zeker zes uur, maar dan geniet je ook van een overweldigend uitzicht. Onder aan de voet van de berg kun je daarna even uitrusten of een van de koffiecafés of op een koffieplantage bezoeken.

Guatemala de hoofdstad Antigua
De voormalige hoofdstad van Guatemala, Antigua. Met veel koloniale gebouwen, zoals deze.

Verblijf je in Antigua zelf, dan kun je hier ook een paar dagen vertoeven. Het is de beste plek om je reis door Guatemala te beginnen en te eindigen.

Met kronkelende straatjes, fel gekleurde huisjes en een groot plein waar je bij de straatverkopers van alles kunt kopen.

Antigua was ooit de hoofdstad van Guatemala in de tijd van dat het een Spaanse kolonie was. Nu is Guatemala-stad de hoofdstad van de regering zetelt.