5X hoogtepunten in Kopenhagen die je bezocht moet hebben

Kopenhagen is misschien wel de leukste stad van Scandinavië. Of je nu gaat shoppen in de winkelstraat Strøget of naar huizen en prachtige paleizen kijkt door de kronkelende straatjes in de oude binnenstad, de hoofdstad van Denemarken verveelt nooit. Wij maken een eigen Top5 met mooiste hoogtepunten in Kopenhagen die je beslist moet hebben gezien.

Het aantal overnachtingen in Kopenhagen groeit elk jaar. Het is een moderne, niet al te grote stad waar toch van alles te beleven valt. Van leuke musea tot hippe wijken met te gekke winkel om te shoppen. Een stedentrip Kopenhagen is een leuke bestemming om voor te kiezen. We geven je tips voor vijf bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken:

1. Het stadhuis in Kopenhagen

Het Stadhuis van Kopenhagen, dat ook wel Københavns Rådhus wordt genoemd, is een van de hoogtepunten in Kopenhagen. Deze mag je niet missen, zeker niet by night zoals je op de foto ziet.

Het stadhuis werd tussen 1892 en 1905 gebouwd en heeft invloeden uit de Italiaanse bouwstijl. De klokken van de toren worden nog steeds gebruikt en het is goed mogelijk dat je ze hoort tijdens het nieuwe jaar.

De toren torent boven alles uit en is maar liefst 105 meter hoog. En daarmee is Københavns Rådhus direct één van de hoogste gebouwen van de stad.

Het stadhuis heeft aan de voorgevel boven het balkon een gouden beeld van Absalon, hij is de stichter van Kopenhagen.

2. Zeemansbuurt van Kopenhagen

Een van de gezelligste uitgaanscentra is de oude zeemansbuurt in het centrum van Kopenhagen, genaamd Nyhavn. Hier vind je pakhuizen en koopmanshuizen die zijn omgebouwd tot sfeervolle restaurants en cafés. Bij mooi weer wil iedereen buiten zitten en is het moeilijk een plekje te vinden op de terrassen langs de waterkant.

Even een stukje geschiedenis: Nyhavn werd in de zeventiende eeuw gegraven als een kanaal dat de stad verbond met de zee. Aan de ene kant van het kanaal werden statige koopmanshuizen gebouwd, aan de andere kant was het wat minder sjiek en leefden de zeelui die de bars en prostituees bezochten.

Dit centrum heeft nog een wereldberoemde bewoners gehad: de kinderboeken sprookjesschrijver Hans Christian Andersen heeft er een tijdje gewoond, op nummer 67.

3. Frederikskerk

De Frederikskerk is ook een van de mooiste kerken van Kopenhagen. Deze kerk wordt in de volksmond ook wel de Marmeren kerk genoemd. Als je goed kijkt, zie ze dat marmer verwerkt in de voorgevel van de kerk.

De kerk in het district Frederiksstaden is in 1740 ontworpen door de Deense architect Nicolai Eigtved en stond in het teken van het 300-jarig regeringsjubileum van het Huis Oldenburg.

4. Winkelstraten van Strøget

Ben je op zoek naar de sjieke winkels Louis Vuitton, Chanel, Prada en Boss, dan moet je naar de langste winkelpromenade van Europa, de Strøget. Maar natuurlijk kun je er ook terecht voor de ‘normale’ winkels, zoals de Sara en Hennes & Mauritz.

Strøget betekent ‘strook’ betekent en de straat bestaat uit verschillende straten die in elkaar overlopen.

Dit is niet alleen geschikt voor shoppers; ook als je gewoon wat rondslentert kun je je er prima vermaken. Er zijn namelijk allerlei straatartiesten actief. Bovendien is dit een fijne plek om vanaf een terrasje mensen te bekijken die er langslopen.

De bekendste straten van de Strøget zijn Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv en Østergade.

De Amagertorv (deze staat op de foto) is alleen al een apart bezoek waard. Hier vind je de porseleinfabriek (deze heeft de titel Koninklijk!) in een prachtig patriciërshuis in barokstijl. Deze fabriek is een van de oudere gebouwen in Kopenhagen die bij de grote branden in de achttiende eeuw gelukkig gespaard bleven.

5. Beeld van de zeemeermin

En last but not least, het standbeeld van de zeemeermin, dat niet mag worden overgeslagen.

Het ligt op een rots en lijkt alle gasten die de hoofdstad bezoeken, te verwelkomen.
Het standbeeld van het favoriete karakter uit een sprookje van Hans Christian Anderson. Hij woonde rond 1800 in Kopenhagen woonde.

Het beroemde Deens sprookje vertolkt het trieste verhaal van een onbeantwoorde liefde.

Gerelateerde berichten

Oeganda; rondreizen in de Parel van Afrika

Dit mag je niet missen tijdens een weekendje in Londen

4 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer