5x onmisbare tips voor de Achterhoek

door Reis om de Wereld
97 views

De wereld is te mooi om niet te ontdekken, maar nu we in de coronacrisis toch iets minder opties hebben is het ook fijn om te weten dat een vakantie in Nederland hartstikke leuk is.

De kans is groot dat we ook in 2022 veel in Nederland zullen blijven. Daarom lichten we in dit artikel vijf tips uit voor de Achterhoek. In deze streek in het oosten is namelijk van alles te zien en te beleven.

Huur een luxe vakantiewoning in de Achterhoek

Om de Achterhoek tot in detail te leren kennen, is het natuurlijk wel zo leuk om er daadwerkelijk te verblijven. Er is voldoende te doen voor een leuk weekendje of midweekje weg. Onze tip? Boek een luxe vakantiewoning op een vakantiepark Achterhoek, zodat je in volledige comfort en luxe lekker kunt genieten van een fijne basis terwijl je de streek ontdekt. Dat is wel zo fijn.

Er is een groot aantal stijlvolle en duurzame vakantiewoningen in de Achterhoek te huren. Het ene huis is leuk voor gezinnen met kinderen, terwijl de andere vakantiewoning juist een betere match is voor stelletjes of vrienden en vriendinnen. Ga voor een vakantiepark Achterhoek dat het beste bij je past en je hebt de ideale uitvalsbasis voor een week(endje) in deze streek.

Ontdek Kasteel Ruurlo in de Achterhoek

Tijdens je verblijf in de Achterhoek mag je Kasteel Ruurlo absoluut niet missen. Dit prachtige bouwwerk staat in het dorp Ruurlo en is de absolute eyecatcher van de omgeving. Oorspronkelijk komt het gebouw uit de veertiende eeuw, maar door de jaren heen is het kasteel waar nodig gerenoveerd. Dat zorgt ervoor dat je het nu nog in alle pracht en praal kunt bekijken.

Vandaag de dag is Kasteel Ruurlo nog steeds in handen van een adellijke familie en kun jij het gebouw bezoeken. Ook de tuinen van het kasteel zijn de moeite waard om een kijkje innemen. Krijg je niet genoeg van dit soort tuinen? Bezoek dan ook zeker de tuinen van Landgoed de Wiersse – daar lees je hier meer over. Ook Kasteel Huis Bergh in het zuiden van de Achterhoek is interessant om te bezoeken. Hier vind je de grootste waterburcht van Nederland.

Shoppen en lekker eten in Zutphen

Zin om na een ochtend of middag tuinen struinen en kastelen bekijken een stadje in te gaan? Bezoek dan zeker het sfeervolle Zutphen. Dit stadje ligt aan rivier de IJssel en heeft een hele rijke geschiedenis. Dat is op verschillende plekken in de stad goed te zien, waaronder aan de meerdere kerktorens die de skyline van Zutphen zo typerend maken. Deze torens waren vroeger onderdeel van de grote stadsmuur rondom de stad.

Vandaag de dag kun je hier heerlijk wandelen, lekker eten en drinken en natuurlijk: shoppen. In Zutphen vind je leuke boetiekjes, grote winkels en kleine lokale shops. De ideale plek voor shopliefhebbers dus! Ook wanneer je niet van winkelen houdt, is het heel fijn om door de schilderachtige straatjes van Zutphen te struinen. Neem je fotocamera mee om de mooiste plekjes vast te leggen.

Zoek de natuur op op de Lochemse Berg

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te ontdekken in de Achterhoek. Ben je gek op natuur? Bezoek dan zeker de Lochemse Berg, een heuvel van bijna 50 meter hoogte tussen Lochem en Barchem. In dit gebied vind je meerdere wandelroutes waar je uren kunt wandelen. Wandel je naar de top van de Lochemse Berg dan vind je daar een uitkijktoren die tegenwoordig fungeert als monument.

Uiteraard heb je vanaf de top ook een mooi uitzicht over het omliggende groen van de Achterhoek. Onze tip? Neem je verrekijker mee, want wie weet spot je hier wel een vos, een hertje of een eekhoorn. Dit gebied staat bekend om het vele wild dat je misschien wel tegenkomt. Leuk én spannend!

Bezoek Villa Mondriaan in Winterswijk

Ben je meer een cultuurliefhebber? Ook daarvoor is voldoende ruimte in de Achterhoek. In het gezellige Winterswijk vind je bijvoorbeeld Villa Mondriaan, een uniek kunstmuseum. Hier leer je alles over het leven en werk van kunstschilder Piet Mondriaan. Wat deze plek extra bijzonder maakt, is dat het museum gevestigd is in het voormalige huis van de schilder. Ook zit er voor de liefhebber een café en een winkeltje in het pand.

Nu je eenmaal in Winterswijk bent, is het wel zo leuk om nog even te blijven plakken. Zo is Museum Het Gols Station leuk voor iedereen die van modeltreinen houdt en kun je bij Wijngaard Hesselink een heerlijke proeverij doen met Nederlandse wijnen uit deze streek. Het centrum van Winterswijk is tot slot sfeervol genoeg om een hapje en een drankje te doen.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer