5x waarom je met een vouwwagen op vakantie moet

door Reis om de Wereld
857 views

Kamperen en glamping is helemaal hip: het aantal kampeerovernachtingen in Europa is in de laatste jaren flink gestegen. Denk hierbij aan overnachtingen in basic trekkerstentjes maar ook aan comfortabel kamperen in een camper, een caravan of een vouwwagen. Eerder schreven we al een artikel over 10 redenen voor vakantie met een camper, in dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van een vouwwagen op vakantie. Happy camping! 

Comfortabel kamperen

Een van de grootste redenen waarom kamperen in een vouwwagen een absolute must is, is omdat het hartstikke comfortabel is. Zelfs wanneer je niet dol bent op kamperen is dit het proberen waard. Je neemt namelijk als het ware een gewoon bed mee achter je auto.

Wist je dat een vouwwagen erom bekend staat dat ze beschikken over zeer grote én comfortabele bedden? En dat alles in een compacte ‘doos’ achter je auto! Neem bijvoorbeeld Combi Camp vouwwagens waarbij je luxe en comfort in een kleine ‘verpakking’ (kleiner dan je auto!) hebt.

Het fijne van deze vouwwagen specialist is dat je geen haringen of scheerlijnen nodig hebt om de vouwwagens kant en klaar te maken. Op die manier kun je bijna direct na aankomst op je bestemming gaan genieten van je vakantie.

Eenvoudig op te zetten

Misschien denk je bij het opzetten van een vouwwagen inclusief tent direct aan de vele tentstokken, haringen en touwen die je uit de knoop moet halen en op de juiste manier moet plaatsen. Daar is dus tegenwoordig helemaal geen sprake meer van!

Het is dan ook niet heel gek dat juist door deze reden steeds meer mensen gaan kamperen. Wat is er immers fijner dan vrijwel meteen klaar te zijn wanneer je op je vakantieadres aan bent gekomen? Bij een vouwwagen hoort altijd een handleiding, maar grote kans dat je (vooral met een beetje ervaring) ook zonder extra uitleg al gauw weet hoe je de vouwwagen opzet.

Omdat het bed in de vouwwagen zelf ligt kun je voor vertrek al de dekens en de kussens klaarleggen zodat je bij aankomst daar niets meer aan hoeft te doen. Je kunt als het ware direct in bed stappen mocht je daar behoefte aan hebben na een lange trip.

Minder geld kwijt

Hoewel kamperen met een camper nogal prijzig kan zijn hoef je echt niet meteen voor een caravan te kiezen wanneer je niet zoveel gewicht achter je auto wilt trekken. Een vouwwagen is een hele voordelige (en lichte) optie in plaats van een caravan.

Voor een nieuwe vouwwagen betaal je veel minder dan voor een nieuwe caravan (laat staan een nieuwe camper). En dat terwijl je net zo goed kunt genieten van luxe kamperen en de nodige comfort! Houd er rekening mee dat je bij een vouwwagen nooit alleen betaalt voor de wagen zelf.

Je hebt natuurlijk meer nodig om een beetje in comfort te kunnen slapen en leven tijdens je vakantie. Daarom schaf je bij een (nieuwe) vouwwagen ook altijd een duurzame tent aan waarin je het keukentje kunt opbouwen en waar je kunt relaxen wanneer het eens wat minder mooi weer is. 

Achter (vrijwel) elke auto

Wat ook een voordeel van een vouwwagen is is dat iedereen met een normaal rijbewijs mag rijden met een auto met een vouwwagen erachter. Je hoeft niets ‘extra’s’ te hebben om hiermee te mogen rijden. Zolang je auto een trekhaak heeft moet het kunnen om met een vouwwagen op pad te gaan.

Het gewicht van een vouwwagen is relatief laag, helemaal wanneer je het vergelijkt met het gewicht van een caravan. Het totale gewicht van een vouwwagen met tent is ongeveer 500 kilo. Hier moet je de lading natuurlijk nog toevoegen.

Door dit lage gewicht kan vrijwel iedere auto een vouwwagen trekken. Hierdoor is een vouwwagen ook een goed kampeermiddel om mee te beginnen wanneer je nog nooit eerder hebt gekampeerd. Op die manier kun je altijd nog kijken of je het later ziet zitten om met een zwaardere caravan te rijden of met een camper op reis te gaan.

Meer bagage

Nog een reden om met een vouwwagen op vakantie te gaan ten opzichte van bijvoorbeeld een tent? Je kunt meer bagage meenemen; je hoeft je auto namelijk niet helemaal vol te pakken maar je kunt ook het een en ander kwijt in de vouwwagen zelf. Je breidt als het ware de ruimte uit die je hebt in de kofferbak van je auto. Hierdoor hoef je niet héél kritisch te zijn over die extra broek of een extra spelletje.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer