6 tips voor een onvergetelijke wereldreis

door Reis om de Wereld
177 views
maken van een wereldreis

Het maken van een wereldreis is iets dat op menig bucketlist staat. Tegenwoordig is zo’n wereldse trip helemaal niet meer iets wat alleen maar een droom hoeft te zijn. Je moet er wel even goed voor sparen en/of een plan voor maken, maar vervolgens heb je ook zeker wat.

Zo’n trip is op zichzelf al onvergetelijk, maar er is nog een aantal andere punten waar je op kunt letten om een wereldreis nooit meer te vergeten. Laat t-shirts personaliseren wanneer je met meerdere mensen bent en ga voor een all around the world ticket om geld te besparen. In dit artikel lees je er meer over.

1. Neem een echt goede fotocamera mee voor je herinneringen vastleggen

Hoe groot of klein je bagage ook is: maak altijd ruimte voor een goede fotocamera en/of andere apparaten en gadgets waarmee je toffe beelden kunt maken. Een wereldreis maak je naar alle waarschijnlijkheid maar één keer. Daarom is het wel zo tof om die reis van A tot Z vast te kunnen leggen om uiteindelijk een mooi fotoboek te maken.

Kies bijvoorbeeld voor een goede fotocamera, een kwalitatieve drone of een onderwatercamera als je naar tropische bestemmingen gaat. Goed nieuws: er zijn tegenwoordig heel wat kleinere camera’s die mooie beelden maken en die dus niet veel ruimte innemen. Dit soort gadgets stop je zo in je dagrugzak en zijn gemakkelijk in gebruik.

2. Fix vooraf je visa en eventueel vaccinaties om stress te voorkomen

Natuurlijk zal er wel een punt komen tijdens je wereldreis dat je even stress ervaart. Een reis gaat op sommige vlakken nooit zoals gepland. Dat geeft helemaal niets, want dat hoort er nou eenmaal bij. Wat goed is om te weten, is dat je zelf zoveel mogelijk stress kunt voorkomen door bepaalde zaken vooraf goed te regelen.

Denk bijvoorbeeld aan het fixen van de nodige visa voor de landen die je gaat bezoeken. Maak je vooraf een reisroute (wat veel mensen doen) dan kun je dergelijke visa alvast regelen. Verdiep je ook in de nodige vaccinaties die voor bepaalde landen nodig zijn, zodat je dat niet nog op vakantie hoeft te fixen.

3. T-shirts personaliseren met je reisgenoten

Ga je met een goede vriend of vriendin op wereldreis? Of maak je deze reis met je partner of familie? Wie je reisgenoot of reisgenoten ook zijn; je gaat waarschijnlijk als één team op pad. Des te leuker om je onderlinge band direct zichtbaar te maken met t-shirts personaliseren.

Grote kans dat je dat wel eens gezien hebt op vakantie: hele families met een shirt in eenzelfde stijl met hun eigen naam of een nummer erop. Dat is weliswaar een beetje cheesy, maar stiekem ook hartstikke leuk! Op die manier heb je meteen een leuk souvenir van de wereldreis die je voor de rest van je leven bij blijft. En extra mooi meegenomen: zo herken je je reisgenoten altijd in grote menigten!

4. Kies voor een all around the world ticket voor vliegen

Waarmee je je wereldreis óók onvergetelijk kunt maken, is een all around the world vliegticket. Dat is een open ticket waarmee je de wereld rond kunt vliegen. De stops mag je zelf uitkiezen, maar er is wel een regel waarmee je rekening moet houden: je kiest ervoor om één kant op te vliegen (oost of west) en je koopt zo’n vliegticket bij één luchtvaartmaatschappij.

e kunt dus niet bij elke maatschappij naar keuze vluchten reserveren. Maar: met dat in het achterhoofd is het een heel fijn ticket waarmee je heel wat vluchten kunt maken. Gemiddeld kosten deze tickets tussen de € 1250 en € 2500, afhankelijk van je stops en bestemmingen. Dat is goedkoper dan losse tickets aanschaffen.

5. Zorg voor voldoende spaargeld voor wereldreis

Over kosten gesproken: het is fijn om voldoende spaargeld te hebben voor een wereldreis, zodat je je geen zorgen hoeft te maken tijdens zo’n trip. Hoe fijn is het om lekker te genieten van zo’n reis zonder dat je na hoeft te denken dat iets te duur is? Neem daarom voldoende tijd om te sparen zodat je zonder geldzorgen op reis kunt gaan.

Het is natuurlijk afhankelijk van je eigen reiswensen hoe duur zo’n wereldreis wordt. Reizen in Azië is bijvoorbeeld goedkoper dan rondreizen in Amerika. Reken in ieder geval op gemiddeld € 10.000 voor een half jaar reizen. Ga je langer weg? Houd voor een jaar reizen rekening met een gemiddelde tussen € 15.000 en € 25.000 zodat je sowieso genoeg hebt.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer