Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

7 Manieren om geld verdienen tijdens je reis

189

Leuk, al dat reizen natuurlijk. En hoe langer, hoe beter. Maar de duur van je reis hangt vaak af van twee factoren: Tijd en geld. Steeds meer mensen proberen daarom deze twee elementen te combineren.

Kortom: Geld verdienen terwijl je reist. Pak het goed aan en je kan maanden- of zelfs jarenlang reizen! Maar hoe verdien je geld tijdens je reis? We geven je een aantal tips!

1. Fotografie

Als je een beetje aanleg hebt voor fotografie en je over een redelijke fotocamera beschikt, kan deze optie iets voor jou zijn. Door je gemaakte (vakantie)foto’s aan te bieden op een site voor stockfoto’s, kan je er wellicht een leuk zakcentje aan overhouden. De diverse sites stellen wel bepaalde eisen aan je foto’s, maar als je deze eenmaal weet, zal het fotograferen daarna een stuk makkelijker gaan.

2. Neem contact op met (reis)media

Beschik je over een goede pen? Denk er dan eens over na om diverse (online) magazines te benaderen met de vraag of zij nog bepaalde artikelen (of foto’s) nodig hebben uit de landen die je van plan bent te bezoeken. Denk daarbij niet alleen aan reismedia, maar ook media die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld eten of een bepaalde sport. Misschien zoeken zij net iets uit het land waar jij naartoe gaat!

3. Waag een gokje

Toegegeven: Het is natuurlijk geen vaste baan (tenzij je erg goed bent!). Maar doe het goed en je kan er toch een aardige bijverdienste aan over houden. Bovendien zit je tijdens je reis misschien niet te wachten op serieus werk en wil je op een ontspannende manier proberen iets te verdienen. Poker, blackjack en gokken op sportwedstrijden zijn daarbij erg populair. Voor iedereen is er wel het juiste spel te vinden.

4. Digital nomad

Wie denkt dat men elke dag naar kantoor moet om te werken voor een baas, heeft het mis. Steeds meer mensen hebben de mogelijkheid om thuis te werken, maar zou je datzelfde werk ook niet kunnen doen vanaf de rand van een zwembad? Voor steeds meer mensen een aantrekkelijk idee, en vele van deze ‘digital nomads’ voegen dan ook de daad bij het woord. Copywriters, webdesigners, vertalers, SEO-tekstschrijvers en virtuele assistenten zijn bijvoorbeeld beroepen die je bijna altijd wel vanaf elke locatie kan uitoefenen.

5. Werken in de horeca/toerisme

Ben je van plan om iets langer op één locatie te verblijven? In de horeca/toerismesector zijn vaak genoeg tijdelijke banen te vinden. Het spreekt voor zich dat je dan wel aan de iets meer toeristische plekken gebonden bent.

Ook populair: Het geven van taallessen en werken als au-pair. Ook hiervoor is het vaak een vereiste dat je in ieder geval enkele maanden op één locatie verblijft.

6. Housesitting

Het woord zegt het eigenlijk al: Het oppassen op het huis van iemand anders. Mensen die zelf voor korte of langere tijd van huis zijn, willen soms hun huis niet zomaar achterlaten. Zij zijn op zoek naar betrouwbare personen die op hun huis willen letten. Soms gaat dit ook gepaard met het verzorgen van bijbehorende huisdieren of andere vereisten, maar in ruil heb je wel een gratis verblijf. Zo verdien je niks, maar je bespaart wel een hoop geld!

7. Ga bloggen/vloggen

Ben je thuis in de wereld van het bloggen? Denk dan ook eens aan het opzetten van een blog op het gebied van jouw kennis of interesses . Op een goedlopend blog kan je andere producten aanprijzen of verkopen en affiliate-links aanbieden. De opstartkosten zijn vaak minimaal, maar goedlopende blogs kosten daarentegen ook de nodige moeite en tijd. Zelfs vloggen is een optie!

Zoveel opties

Voor de meeste reizigers zijn er genoeg manieren te bedenken, al zullen ze niet voor iedereen haalbaar zijn. Werken op een cruiseschip, skileraar in de winter, een combinatie met vrijwilligerswerk, werken op een summer camp of muzikant: Er zijn meer opties dan je denkt!