Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

7 to do’s in het bruisend, winterse Amsterdam

132

Al eens gedacht in de winter een bezoek te brengen aan Amsterdam? Je zou het misschien niet direct verwachten, maar de Amsterdamse agenda staat in de winter meer dan vol.

De levendige terrasjes maken plaats voor winterse gezelligheid, koele pinten voor pittige glühwein. Sjaals, dikke jassen en geurige vuurkorven doen de Nederlandse koude al snel vergeten.

Wie Amsterdam ziet ontwaken onder een geruisloos sneeuwtapijt zal de perfectie kunnen voelen. Sta op en stap het Venetië van het Noorden in met deze 7 things to do in Amsterdam tijdens de winter. Dit artikel is in samenwerking geschreven met onze vrienden van thingstodoinamsterdam.com

Amsterdam Light Festival

De topper van de Amsterdamse winterkalender is met verve het Amsterdam Light Festival. Het festival slaat reeds voor de 6e keer zijn tenten op in de Amsterdamse binnenstad. Van 30 november 2017 tot 21 januari 2018 wordt Amsterdam omgetoverd in een waar openlucht-lichtmuseum.

Kunstenaars, designers en architecten lichten de grachten op uit de donkerte van de stad met hun speciaal voor Amsterdam Light Festival gecreëerde kunstwerken. Met “Bridging the Gap” proberen de artiesten dit jaar een brug te bouwen tussen landen, mensen en culturen. De Water Colors rondvaart geeft, van op het water, de lichtkunstwerken een extra dimensie. Op loopafstand van het Centraal Station kan je, op het Marineterrein, de land expositie bewonderen.

Zoek liefde en geluk in het Body World museum

Wie is er niet op zoek naar liefde en geluk? Maar wat maakt ons gelukkig? Een bezoekje aan het indrukwekkende Body World museum kan je hierbij alvast een handje helpen. Meer dan 200 tentoongestelde, echte menselijke lichamen nemen je mee op reis door de mysteries van het menselijk geluk.

The Happiness Project gaat op zoek naar wat de mens echt gelukkig maakt en welke positieve gevolgen hieraan verbonden zijn. Ontdek alle functie van het menselijk lichaam, bekijk de organen, spieren en gewrichten in hun ware aard. Leer over ziektes en de invloed op ons lichaam. Kom echt ogen te kort in dit anatomisch museum in het hart van Amsterdam.

Jingles bells all over the place

Op het winterprogramma kunnen natuurlijk de kerstmarkten niet ontbreken. Inderdaad, kerstmarkten. Amsterdam kleurt rood en groen en de “jingle bells” vliegen je om de oren tijdens de talrijke kerstmarkten die Amsterdam rijk is.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt op 16 december de feestmaand geopend met Turn on the Lights. Bij warenhuis Bijenkorf op de Dam beleef je een ongelofelijke avond van licht en gezelligheid met als toppunt een adembenemende vuurwerkshow en het ontsteken van de 600.000 Led lampjes aan de imposante gevel van het prachtige hoekgebouw.

Nieuw op het Amsterdamse kerstprogramma is de 1e Amsterdamse Winterparade. Van 21 december tot en met 1 januari slaat de winter pas echt toe in de Amsterdamse RAI. Nostalgische kerst en winterpret in een magisch decor.

Amsterdam letterlijk aan je voeten

Een fenomenaal zicht over Amsterdam kan je genieten op het observatiedek A’Dam Toren. Op de hoek van het Buiksloterkanaal en de Ij neemt een lift je in 22 seconden 20 verdiepingen hoog. Het uitzicht, een onderdeel van Amsterdam Lookout, is gewoonweg fantastisch.

De echte durvers nemen plaats op de hoogste schommel van Europa en schommelen “Over The Edge” heen en weer van het platform recht de 100 meter diepte in. Amsterdam ligt hier letterlijk aan je voeten. Op de 19e verdieping van de A’Dam toren vind je Moon. Schuif je benen onder tafel en geniet in dit draaiend restaurant van heerlijke gerechten met een ongeëvenaard verzicht.

De gezelligheid van de Amsterdamse Foodhallen
Nu we het toch over eten hebben. Een uniek concept in Amsterdam zijn de Foodhallen, geïnspireerd op andere indoor eetpleinen in grote steden als Madrid, Londen en Kopenhagen. De Amsterdamse Foodhallen werden in 2014 geopend in een, volledig gerenoveerd, voormalig tramdepot.

Reserveren is er niet mogelijk er heerst dan ook quasi altijd een gezellige drukte, zeker op een druilerige dag wanneer de regen zich te pletter stort op de talrijke dakvensters. Het is er heerlijk vertoeven en genieten van het ruime assortiment aan eten en drinken dat de meer dan 20 food en drink standen je te bieden hebben.

Laat de wind maar huilen, schuilen in de Amsterdamse musea
Zelfs de niet fervente museumbezoeker zal zijn gading vinden in het ruime assortiment aan musea dat Amsterdam te bieden heeft. Het museum waar je op een regenachtige dag in Amsterdam niet naast kan kijken is het Rijksmuseum.

Laat de regen maar kletteren en de wind maar huilen, het Rijksmuseum biedt je makkelijk een ganse dag kunst, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zijn er tal van randactiviteiten en kan je voor een kleine hap terecht in het Atrium-Café, met zicht op de voor regen en wind schuilende mensen.

Amsterdam, de winkelstad voor iedereen

Wil je voor de feesten nog cadeautjes kopen voor je vrienden en familie? Amsterdam heeft liefst 8 gekende winkelgebieden verspreid over de stad. Van grote ketens tot kleine boetieks, chique, vintage, hip en trendy in Amsterdam vind je werkelijke elke stijl. Schuim de straten af langs de talloze kleren-, interieur-, kunst- of cadeauwinkels en geniet van een gezellig dagje shoppen. Amsterdam maakt jou en zichzelf alvast op voor de feesten.