Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

7 Waardevolle tips die je iedere vakantie kunt gebruiken

108

Leer een paar basiszinnen in de taal van je bestemming. Zo kom je makkelijker in contact met de locals en leer je het land beter kennen. Deze en nog zes tips zorgen ervoor dat je een aangename vakantie kunt vieren.

Tip 1: Reis een keer alleen

Je leert veel over jezelf als je alleen durft te reizen. Het is een cliché, maar het is waar. Alleen reizen leerde me hoe ik voor mezelf moest zorgen, met mensen moest praten en hoe ik mezelf in onbekende situaties moest zien te redden.
Het klinkt gek maar het geeft zelfvertrouwen en het geloof in jezelf terug. Het heeft me laten inzien waar ik toe in staat ben. En het stond me stiekem toe om super egoïstisch te zijn en te doen wat ik maar wilde!
Alleen reizen kan even wennen zijn als je het nog nooit eerder hebt gedaan, maar doe het minstens één keer in je leven. Maak jezelf ongemakkelijk en verras jezelf. Je leert waardevolle levensvaardigheden als je jezelf pusht!

Tip 2: Wees niet bang om verdwaald te raken

Zinloos rondzwerven door een nieuwe stad is een goede manier om het te leren kennen, buiten de gebaande paden te geraken en weg van de toeristen. Je zult misschien verrast worden door de eeuwenoude straatjes die je tegenkomt. Ik wandel graag rond en probeer mijn weg te vinden zonder Google Maps te gebruiken!

Tip 3: Bezoek altijd het plaatselijke bureau voor toerisme

Ze weten alles van wat er in de stad gebeurt. Ze kunnen je wijzen op gratis activiteiten, speciale evenementen die plaatsvinden tijdens jouw verblijf, en alles daartussenin. Ze bieden zelfs kortingen op attracties en transport. Het is hun taak om je te helpen. Het is verbazingwekkend hoeveel reizigers dit overslaan wanneer ze ergens op bezoek zijn, maar als een slimme reiziger weet je deze bron te gebruiken.

Tip 4: Draag altijd een slot

Een slot is altijd handig, vooral als je in een slaapzaal verblijft en je spullen moet opbergen. Neem een klein combinatieslot mee als je op reis bent. Gebruik er geen met sleutels, want als je de sleutels verliest, ben je genaaid!

Tip 5: Leer basiszinnen in de moedertaal van je bestemming

De lokale bevolking zal het waarderen en het zal je interacties gemakkelijker maken. Je hoeft de taal niet onder de knie te krijgen, maar het leren van een paar dingen zoals “Hallo”, “Tot ziens”, “Dank je wel!”, “Waar is de badkamer?”, Zal een heel eind betekenen voor de communicatie met de lokale bevolking. Ze zullen het leuk vinden dat je het in ieder geval probeert om met ze te communiceren.

Tip 6: Eet tijdens de lunch in dure restaurants

De duurste restaurants bieden lunchspecialiteiten aan met dezelfde gerechten die ze zouden serveren voor het diner, maar dan voor de helft van de prijs! Dat is de beste tijd om uit eten te gaan als je op reis bent.

Tip 7: Neem een EHBO-doosje mee

Ongelukken kunnen gebeuren dus wees voorbereid. Ik neem pleisters, antibacteriële crèmes en zalven voor kleine snijwonden en krassen. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt en je kunt het niet altijd krijgen als je alleen op reis bent.