Alternatieven voor verre vakanties

door Reis om de Wereld
21 views

Een verre vakantie naar een zonnig oord of naar een bijzondere plek, het staat bij veel mensen op het wensenlijstje.

Helaas, afgelopen jaar heeft corona roet in het eten gegooid en ook voor 2021 is het nog onduidelijk of je verre droomvakantie door kan gaan. Tevens is het heroverwegen ook vanuit milieuoogpunt verstandig. Gelukkig zijn er goede alternatieven.

Alternatief voor tropisch eiland

Witte stranden, een blauwe zee en palmbomen: het zijn aantrekkelijke plaatjes die je veel op internet tegenkomt. Vaak zijn dit beelden uit verre tropische eilanden, zoals Fiji in Oceanië of Mauritius in de Indische Oceaan. Maar er is een alternatief in de buurt, hoewel de temperaturen er niet torenhoog zijn: de Scilly-eilanden.

Er zijn maar weinig mensen die van deze eilanden gehoord hebben. De eilandengroep bestaat uit 140 onbewoonde en 5 bewoonde eilandjes en liggen helemaal in het zuidwesten van Groot-Brittannië. De eilandjes zijn een oase van rust en mooie natuur.

Dit is Hugh Town, een dorpje op de Scilly eilanden

Tevens liggen de eilanden in de warme golfstroom, dus het is er altijd aangenaam, met zomers een gemiddelde temperatuur van tussen de 17 en 20° Celsius. Ook in de winter kun je hier terecht, want het vriest en sneeuwt er nooit. Deze eilanden zijn perfect om te wandelen, te fietsen of een bootje te huren, waardoor je je echt op een tropisch eiland waant.

En er is een kleine link met Nederland. De eilandengroep was van 1651 tot 1986 twistpunt tussen Engeland en Nederland. Deze periode staat bekend als de Driehonderdvijfendertigjarige Oorlog, waarbij geen enkel schot is gelost. Symbolisch werd er in 1986 een vredesverdrag getekend, waardoor de ‘oorlog’ officieel werd beëindigd.

Chinese muur in Engeland

Een cultureel hoogstandje, zo mag de Chinese muur genoemd worden. Bekijk op internet eens beelden vanuit de ruimte. De Chinese muur staat hier zelfs op afgebeeld. Bij je bezoek aan China moet je hier ook een bezoekje aan gebracht hebben. Maar zo denkt iedereen erover die China bezoekt.

Ellenlange wachtrijen en amper ruimte om over de muur te lopen of mooie rustieke plaatjes van de muur te maken is het gevolg. Het alternatief is een soortgelijke muur in Engeland, namelijk de Muur van Hadrianus.

Muur van Hadrianus

Wel wat kleiner als de Chinese Muur, maar toch mooi: de Muur van Hadrianus.

De muur vormde de noordelijkste grens van het toenmalige Romeinse keizerrijk en diende om de barbaren uit Schotland tegen te houden. De muur loopt van oost naar west en is 117 kilometer lang. Hier is het nog heerlijk rustig en in de omgeving zijn prachtige wandeltochten te maken.

Grand Canyon in Andalusië

De Grand Canyon in de Verenigde Staten is een indrukwekkende bergkloof en natuurpark. Het is een zeer drukke toeristische attractie en een must voor iedereen die naar de Verenigde Staten reist. Het Spaanse Torcal de Antequera is eenzelfde soort kloof en natuurreservaat in Andalusië.

De rotsformaties doen denken aan de Grand Canyon en hier komen veel zeldzame diersoorten voor. Het is een bijzonder gebied om doorheen te trekken en je wordt niet in de weg gelopen door allerlei toeristen.

Torcal de Antequera

De Torcal de Antequera in Spanje.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer