Après Ski en Wellness

door Reis om de Wereld
460 views

Weinig vakanties zijn zo ontspannend als een skivakantie. Dat lijkt vreemd, want er wordt toch enige inspanning van je gevraagd en je kan na zo’n dag op de piste best uitgeput zijn.

Wintersport: de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning

Maar alleen het effect dat het op je geest heeft als je op een zonnige dag de piste afskiet terwijl je je omringd weet door majestueuze bergtoppen weegt hier gemakkelijk tegenop.

De frisse berglucht, de krakende sneeuw en de felle zon spoelen je geest goed door en hebben hetzelfde effect als een lange meditatie. Als je dan langs een bergrand glijdt met een onmetelijk uitzicht over besneeuwde Alpen en de zuivere berglucht inademt voel je pas echt de magie van de wintersport. Veel ontspannender dan een strandvakantie dus!

Après Ski en Wellness

De après ski is natuurlijk een heerlijke manier om te ontspannen en nieuwe mensen te leren kennen (de après ski is een overweldigende bron van langdurige relaties en huwelijken). Maak het alleen niet te laat, de volgende dag wil je niet met een kater de piste op gaan. Of ach, als je een dag die piste niet zo ziet zitten omdat je de avond tevoren een beetje te ver bent gegaan of omdat het weer even tegenzit kan je je in de meeste ski-oorden ook lekker (laten) verwennen in een wellness center.

Zo kom je weer megarelaxed thuis! Juist door veel variatie aan te brengen tussen sport en ontspanning kom je weer helemaal bij zinnen. Je hebt er niets aan om compleet uitgeput de piste op te gaan, net zoals het weinig zin heeft om de hele week in het wellness center te verblijven. Ying en Yang noemen ze dat in Azië. En hoewel ze daar misschien niet zoveel verstand hebben van skiën, wat dat laatste betreft hebben ze groot gelijk!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer