Baardtrimmer in handbagage: mag dat?

door Reis om de Wereld
123 views

Reizen is een tijd voor ontspanning en plezier, maar vergeet niet om je baard te verzorgen. Je wilt ontspannen en er goed uitzien. Het vinden van een barbier op reis kan echter duur en tijdrovend zijn.

Een alternatief is je baard helemaal afscheren, maar dat is vaak niet wat je wilt. Dan heb je nog steeds een wegwerp- of elektrisch scheermes nodig.

Dit leidt tot de laatste mogelijkheid: een baardtrimmer meenemen. Maar is het toegestaan om een baardtrimmer in je bagage te stoppen? Wat zijn de regels? Als je bezorgd bent over ingewikkelde veiligheidscontroles op het laatste moment, geen zorgen – wij hebben het antwoord

Mag je een baardtrimmer in handbagage meenemen?

Ja, het meenemen van een baardtrimmer in je handbagage is toegestaan. Je mag een baardtrimmer zowel in je handbagage als in je ingecheckte bagage meenemen, afhankelijk van wat voor jou het handigst is. Let erop dat het apparaat uitgeschakeld is. Indien mogelijk, koppel de batterij los.

Let op: hoewel een baardtrimmer officieel mee mag in handbagage, als je ruimbagage hebt, is het aan te raden om het daarin te plaatsen. Veiligheidsmedewerkers kunnen bij twijfel een voorwerp weigeren.

Waar moet je op letten?

De meeste elektrische scheerapparaten, trimmers, haartrimmers en batterijen mogen in je handbagage of ingecheckte bagage.

Voorwerpen met een scherpe vorm die verwondingen kunnen veroorzaken, kunnen worden geweigerd, bijvoorbeeld als ze niet goed genoeg verpakt zijn. Baardtrimmers en dergelijke kunnen scherp zijn. Zorg er dus voor dat de mesjes en scherpe hoeken goed verpakt zijn, bijvoorbeeld in een hoes of tas.

Lithium-ion batterijen in apparaten zijn meestal geen probleem, maar het is verstandig om de regels van de luchtvaartmaatschappij te checken. Er kunnen beperkingen zijn op de capaciteit van de batterijen (vaak in Wattuur uitgedrukt). Zorg dat je op de hoogte bent van deze limieten en dat je apparaten hieraan voldoen.

Bedenk ook dat veiligheidsregels per land en luchthaven kunnen verschillen. In sommige landen zijn de regels strenger dan in andere.

Tips voor het meenemen van een baardtrimmer

Er zijn tegenwoordig veel opties. Je hoeft niet je dure baardtrimmer mee te nemen die misschien onhandig is voor op reis. Je kunt een reisbaardtrimmer kopen voor een redelijke prijs. Deze zijn compact, liggen vaak goed in de hand en zijn verrassend krachtig.

Verpak je baardtrimmer goed in een stevige koffer of tas om beschadiging te voorkomen. En vergeet niet: zorg dat de trimmer uit staat en verwijder indien mogelijk de batterij.

Neem ook schoonmaakspullen mee om je trimmer in goede staat te houden, zoals kleine borsteltjes en een klein flesje olie.

Geniet van je reis!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer