Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Ballonvaart Utrecht: Ontdek de Hollandse Waterlinie

55

Denk je aan Utrecht dan denk je al snel aan de Domtoren, de gezellige terrasjes aan de gracht, de studenten en de universiteiten. Maar wist je dat er een historische wandelroute door de stad en omgeving voert?

De nieuwe Hollandse Waterlinie bevat vele forten, bunkers, sluizen, dijken en kanaaltjes. En is zo prachtig om eens van boven te bekijken tijdens een ballonvlucht!

Ballonvaart over toekomstig UNESCO werelderfgoed in Utrecht

Wanneer de wind de juiste kant op staat, kunnen wij een groot deel van de wandelroute volgen met de luchtballon. De waterlinie loopt vanaf Muiden tot aan Gorinchem, dwars door de provincie Utrecht. Langs de Waterlinie zijn 55 forten te bezichtigingen, rijk aan historie en prachtige natuur.

Wanneer je deze route bewandelt word je omringd door prachtige bloembedden, bos- en natuurlijk een waterrijke omgeving. Een perfect leefgebied voor allerlei plant- en diersoorten. Tijdens het ballonvaren vanaf Utrecht zie je duidelijk de structuur van de waterlinie.

Neem je een geschiedenisboek van deze omgeving mee, dan kun je tijdens de ballonvaart precies zien waar belangrijke slagen zijn gevoerd. Via welke waterweg sommige steden zijn ingenomen en wat er nu over is gebleven van deze verdedigingslinie. Dit belooft een zeer cultureel en leerzaam uitje te worden.

Ballonvaren over Utrecht blijft elke keer betoverend

Start jouw ballonvaart in de stad zelf of vanuit een omliggend dorp, dan is het altijd afwachten welke kant de luchtballon zal opvaren. Onze piloten zijn geheel afhankelijk van de wind. Tijdens een ballontocht kunnen wij alleen maar meebewegen en een beetje sturen door te stijgen en dalen waarbij we mogelijk een andere luchtstroom pakken.

De afwisseling in hoogte maakt een ballonvaart Utrecht mede tot een betoverende ervaring. Vaar bijna rakelings over één van de forten of stijg hoog boven de Loosdrechtse plassen uit. Kijk in de achtertuinen van bekende Nederlanders in het Gooi of vang een aantal gesprekken van één van de terrassen in het centrum van Utrecht op. Met een luchtballon kunnen we een paar honderd tot maximaal 2000 meter hoogte stijgen. Genoeg te zien dus!

Programma van een ballonvaart Utrecht

Wat kun je verwachten tijdens een ballonvaart bij GreetZZ Ballonvaarten? We staan klaar bij de door jou uitgekozen opstartlocatie. Je ontvangt een veiligheidsinstructie van onze ervaren piloot en daarna de uitnodiging om mee te helpen met de opbouw van de ballon.

Dit is zelf al een bijzondere ervaring. Wanneer de luchtballon helemaal klaar staat, stijgen we op voor een tocht van één uur. Terug aangekomen op de grond volgt er altijd een champagne-ceremonie en brengt onze bus je terug naar de startlocatie.

Een ballonvaart is een perfect uitje voor iedereen, van jong tot oud. In de lucht heb je geen last van hoogtevrees en is het heerlijk aangenaam warm. Kom het zelf ervaren en boek een ballonvaart Utrecht!