Beleef een sprookjesachtige kerst in Hannover

door Reis om de Wereld
481 views

In aanloop naar en tijdens de feestdagen verandert heel Hannover in één grote, bonte kerststad. Jong en oud kijken uit naar deze speciale periode in de hoofdstad van Nedersaksen. De traditionele kerstmarkt rond de kerk tovert het historische centrum om tot een betoverend sprookjesland.

Vrolijke geluiden, romantische lichtjes, verleidelijke geuren: de kerst in Hannover zorgt voor een unieke sfeer, waarmee iedereen in een gezellige kerststemming komt. Glasblazers, pottenbakkers en kaarsenmakers tonen maar al te graag hun ambachtelijke vaardigheden aan de nieuwsgierige bezoekers.

De stad Hannover ligt in Duitsland en is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. De historische stad ligt aan de river de Leine en telt ongeveer een half miljoen inwoners. Hannover organiseert enkele belangrijke jaarbeurzen. Zo wordt hier elk jaar een van de grootste computerbeurs ter wereld gehouden, de CeBIT, en ook de Hannover Messe is een groot evenement.

Kerst in Hannover is ook: Wandelend langs meer dan 170 kraampjes kunnen kerstliefhebbers genieten van lekkernijen en de gezellige drukte. Alle bomen zijn voorzien van traditionele kerstdecoratie, om het geheel compleet te maken.

Kerst in Hannover op Ballhofplatz

Een knus kerstdorp brengt het middeleeuwse verleden tot leven en de Finse kerstmarkt op Ballhofplatz heeft zo zijn eigen charme. Hier wordt ‘flammlachs’ (gegrilde zalm) gegeten en ‘glögi’ (Finse glühwein) gedronken. Een ander hoogtepunt is het Wenswoud, een speciaal aangelegd dennenbos waar in de hutten heerlijke gerechten worden klaar gemaakt. Volgens een oude legende zorgt een draai aan de wensring in de Oskar Winterfontein dat wensen uitkomen. Naast de traditionele markt in de oude binnenstad zijn er ook nog kerstmarkten voor het centraal station en in de winkelstraat Lister Meile, één van de grootste autovrije gebieden in Duitsland.

Dierentuin Hannover

Van december tot half januari transformeert de dierentuin van Hannover in een winterwonderland met een rodel- en ijsbaan. De Erlebnis-Zoo biedt schaatssessies een kerstmarkt en een glühweintuin. Huisjes met feestelijke versiering en de geur van geroosterde amandelen bezorgen bezoekers een nostalgisch kerstgevoel. Kerst in Hannover tussen de dieren is een onvergetelijke ervaring!

Meer Kerstmarkten in Duitsland

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer