Benodigdheden tijdens een autovakantie naar Frankrijk

door Reis om de Wereld
635 views

Staat er een roadtrip naar Frankrijk op de planning? Dan moet je rekening houden met een aantal items die je verplicht mee moet nemen op vakantie.

Het kan maar zo zijn dat je hierop gecontroleerd wordt wanneer je onderweg bent. Ook zijn andere items handig voor op pad, zoals een gps tracker en een verbanddoos. Lees in dit artikel meer over de verplichte benodigdheden en een aantal handige items zodat je zonder stress en veilig op vakantie naar Frankrijk kunt gaan.

Verplicht: opvallend veiligheidshesje

In Frankrijk moet je een opvallend (fluorescerend oranje, geel of rood met reflecterende strepen) veiligheidshesje in de auto hebben.

Dit is zo omdat de bestuurder verplicht is om dit hesje aan te trekken wanneer hij of zij pech onderweg heeft of wanneer er een ongeval gebeurd is en de bestuurder uit de auto moet. Het is zelfs zo dat je dit hesje aan moet kunnen trekken voordat je uit de auto gaat.

Het is dus aan te raden om het hesje op een handige plek neer te leggen zoals voorin de klep in de auto. Ook wordt het aangeraden om meerdere hesjes mee te nemen zodat ook de eventueel andere inzittenden een veiligheidshesje aan kunnen trekken wanneer dat nodig is.

Verplicht: alcoholtest

Wat ook verplicht is in Frankrijk is een alcoholtest. Je moet als bestuurder, of je nu Frans bent of wanneer je er bent als toerist, jezelf kunnen testen of je kunt rijden of niet.

Heb je bijvoorbeeld één drankje gedaan en weet je niet zeker of je mag rijden? Dan kun je dit bekijken aan de hand van de alcoholtest in de auto. Heb je korter dan drie jaar je rijbewijs, dan mag er 0,2 promille alcohol in je bloed zitten. Heb je je rijbewijs langer? Dan mag dit 0,5 promille zijn.

Je krijgt overigens geen boete wanneer je niet bezit over een dergelijke test, maar het is zeker wel handig om er één in de auto te hebben liggen. Zo weet je zeker dat je geen moeilijkheden krijgt wanneer je staande wordt gehouden op de Franse snelweg.

Verplicht: gevarendriehoek

Tot slot is het verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen wanneer je door Frankrijk rijdt. Mocht er wat gebeuren met de auto en je bij een ongeval langs de weg moet wachten op hulp, dan is het verplicht om een gevarendriehoek te plaatsen.

Deze moet je ongeveer 30 meter van je auto plaatsen zodat het duidelijk te zien is voor andere automobilisten dat je aan de kant staat.

Bevind je je op de snelweg? Plaats dan geen gevarendriehoek omdat dit gevaarlijk kan zijn, maar stap uit aan de passagierszijde en wacht achter de vangrail totdat er hulp komt. Op die manier sta je het meest veilig en kan er vrijwel niets gebeuren.

Niet verplicht, wel handig: reserveband en -lampen

Niet verplicht maar zeker handig om bij je te hebben: een reserveband. Je moet er niet aan denken dat je in the middle of nowhere in Frankrijk staat met je auto en je een lekke band krijgt.

Een band verwisselen is niet moeilijk, maar dan moet je wel een reserveband mee hebben. Bij het banden kopen is het dus aan te raden om er een of meerdere te kopen als reserve.

Zo weet je zeker dat je je roadtrip binnen korte tijd kunt vervolgen wanneer je met een lekke band komt te zitten. Ook is het aan te raden om reservelampen mee te nemen voor je koplampen, richtingaanwijzers en achterlichten.

Wanneer je auto beschikt over led-, neon-of xenonverlichting dan is dit niet nodig.

Niet verplicht, wel handig: gps tracker

Hoewel snelwegen nergens heel moeilijk zijn, ook in Frankrijk niet, is het toch erg handig wanneer je snel kunt checken welke route je moet hebben.

Met een gps tracker kun je je positie bepalen en aan de hand daarvan je route checken. Een dergelijke tracker werkt niet alleen handig voor jezelf en de exacte route die je rijdt maar is ook nog eens een soort hulp wanneer er iets met je auto gebeurt. Ben je bijvoorbeeld op je vakantieadres vergeten waar je de auto hebt neergezet?

Met behulp van een handige applicatie op je smartphone heb je deze zo weer teruggevonden. Daarnaast is een gps tracker handig wanneer je auto op vakantie wordt gestolen.

Je kunt door de chip met gps precies zien waar je auto zich wanneer bevindt. Een gps tracker is niet verplicht, maar wel handig, zeker op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer