Besparen op je (verre) reis in 2019 doe je zo

Veel mensen hebben hun vakantie of verre reis voor het nieuwe jaar al geboekt, waarbij de meeste Nederlanders hun reis online boeken. Het kan natuurlijk maar zo zijn dat jij niet zo’n planner bent wanneer het om het boeken van je reis gaat. 

Misschien moet je nog eerst flink sparen om een vliegticket aan te schaffen. Lees in dat geval zeker even door, want in dit artikel vertellen we je meer over dé manieren hoe je geld kunt besparen op je (verre) reis. Op die manier houd je ook nog eens wat extra geld over dat je op de plaats van bestemming uit kunt geven, hoe handig is dat?

Let op je kosten

Een van de meest gemakkelijke stappen die je kunt ondernemen is het besparen op je dagelijkse uitgaven. Grote kans dat je, net als veel andere mensen, per dag meer uitgeeft dan eigenlijk nodig is. Wanneer je een reis op de planning hebt staan, is het aan te raden om minder vaak buiten de deur te eten of minder vaak tot even helemaal niet meer te shoppen.

Je kunt thuis net zo lekker en uitgebreid eten en heb je die nieuwe jeans nou echt nodig? Het is misschien even wennen om minder uit te geven dan je gewend bent, maar je zult zien dat je er uiteindelijk de vruchten van plukt wanneer je op reis gaat en je kunt doen wat je wilt. Het is even een knop die je om moet zetten.

Meer werken

Naast besparen op je dagelijkse uitgaven kun je eens kijken of je de maanden voor je weggaat extra aan de slag kunt op je werk. Werk je onder een baas? Vraag dan of je tijdelijk meer uren kunt krijgen. Het ligt er natuurlijk aan in welk werkgebied je werkt, maar in bepaalde periodes zul je zien dat je baas blij is met extra hulp.

Als zelfstandig ondernemer kun je natuurlijk zelf het een en ander ondernemen om extra geld te verdienen dat je uiteindelijk kunt gebruiken voor het boeken van een reis of (meerdere) accommodatie(s). Wij snappen zeker wel dat het niet je droom is om bijvoorbeeld zes dagen per week te werken, maar wedden dat je daar hartstikke blij mee bent wanneer je uiteindelijk op een tropisch strand met een cocktail in je hand ligt?

Vroeg boeken

Geld sparen blijft leuk zolang je je doel voor ogen houdt. Weet waar je het voor doet en help jezelf daar zo vaak mogelijk aan herinneren. bWist je dat je met vliegtickets met vroegboekkortingen al heel veel geld kunt besparen op de rest van je reis? Je moet in dit geval dan al wel écht vroeg je vliegtickets (of verblijven) boeken, aangezien vroegboekkorting écht vroeg betekent.

Bovenstaande tips kun je daarom al eerder toepassen, vlak voordat je je vliegtickets met vroegboekkorting aanschaft. Maar wanneer moet je gaan boeken wanneer je van vroegboekkorting gebruik wilt maken? Voor 2019 geldt dat je eigenlijk al eind 2018 tickets had moeten boeken.

Het ligt eraan wanneer je in het nieuwe jaar op vakantie wilt gaan: ga je de tweede helft van 2019 op vakantie? Dan kun je begin 2019 je vliegtickets boeken en profiteren van vroegboekkorting. Houd de aanbiedingen van diverse aanbieders in de gaten en sla je slag.

Besparen óp je reis

Heb je je tickets voor je droomreis eindelijk binnen en is het bijna zover? Dan is het handig om te weten dat je ook nog geld kunt besparen terwijl je op reis bent. Voor sommigen is dat een absolute no go omdat ze willen doen en laten wat ze kunnen, maar er zijn ook heel veel mensen die het prima vinden om geld te besparen tijdens hun vakantie.

Tegenwoordig kun je heel eenvoudig online checken wat de prijzen van hostels of appartementen zijn voordat je ergens naartoe reist. Dat is in het geval van een rondreis wel zo gemakkelijk wanneer je nog niet alles hebt geboekt. Op die manier kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan tijdens je vakantie.

Wanneer je geld wilt besparen tijdens je reis is het aan te raden om hotels over te slaan en te slapen in homestays, hostels en (goedkope) appartementen. Ook Airbnb is een mogelijkheid die je kunt checken voor een voordelige vakantie. Probeer tijdens je verblijf zoveel mogelijk te leven als een local en bezoek juist de restaurants waar weinig toeristen te vinden zijn. Extra mooi meegenomen: het eten dat je hier krijgt is niet alleen een stuk goedkoper, maar vaak ook nog eens extra lekker!

Gerelateerde berichten

Stedentrip Nijmegen en omstreken met de bus

7 Redenen om op vakantie te gaan naar Zwitserland

7 soorten vakanties die interessant zijn voor minderjarigen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer