Bezienswaardigheden Taiwan indrukwekkend

Bezienswaardigheden Taiwan zijn indrukwekkend. Het eiland aan de andere kant van de wereld staat is volgens National Geographic een van de populairste bestemmingen op het moment. Oude tradities en het moderne leven, gecombineerd met de wonderschone natuur maken Taiwan een aantrekkelijke vakantiebestemming.

De hoofdstad van Taiwan, Taipei, ontwikkelde zich tot moderne stad en is een van de ‘must-see’ reisbestemmingen voor 2015. Lonely Planet heeft Taipei bestempeld als een van de beste bestemmingen voor dit jaar. Het kan geen toeval meer zijn. Er is genoeg te beleven en te zien in deze stad. Zo kun je de prachtige Longshan tempel bezoeken, of het enorme Taipei 101 beeld van 508 meter hoogte. Wie meer cultuur wil, kan terecht in een van de vele musea. Ximending is heel modern en is te vergelijken met Times Square in New York. Eeuwenoude tempels zijn er ook; in Taipei wisselen verleden en heden  elkaar af.

In de hoofdstad Taipei kun je het standbeeld Taipei 101 bezoeken, liefst 508 meter hoog.

Bezienswaardigheden Taiwan

Taiwan is ongeveer zo groot als Nederland en daardoor zijn de afstanden binnen reik en is het makkelijk te bereizen. Wist je dat je in Taiwan ook heel goed kunt fietsen. Nederlanders zijn natuurlijk echte fietsfanaten en kunnen te kust en te keur op de vele fietspaden. Taiwan is namelijk een grote producent van fietsen, dus je kunt overal wel een fiets huren of lenen.

Fietspaden Taipei

Rond Taipei zijn er zeker meer dan 100 kilometer aan mooie fietsroutes aangelegd en ook aan de oostkust kun je prima fietsen in de mooie natuur. Het landschap is zeer gevarieerd, van store rotspartijen tot grote grasvlaktes. Ook de azuurblauwe zee is voor de strandliefhebbers een must. In 2014 kwamen er meer Nederlandse bezoekers, een stijging van ruim dertien procent in vergelijking met 2013.

 

Gerelateerde berichten

Stedentrip Nijmegen en omstreken met de bus

7 Redenen om op vakantie te gaan naar Zwitserland

7 soorten vakanties die interessant zijn voor minderjarigen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer