Bijzondere vakantie bedrijven over de hele wereld

door Reis om de Wereld
90 views

Veel van ons houden van reizen, het is echt een passie. Soms is het alleen lastig om iets écht unieks en onvergetelijks te ontdekken. Wat een geluk dat er over de hele wereld vakantiebedrijven zijn die je ervaringen bieden die je echt nergens anders vindt. Laten we eens kijken naar een paar van die super bijzondere en vernieuwende reisorganisaties.

Drijvende Bungalows in Thailand

In het serene noorden van Thailand vind je een reisorganisatie die drijvende bungalows aanbiedt. Deze unieke accommodaties zijn gelegen op het rustige water van het Khao Sok National Park. Hier kun je wakker worden met het geluid van kabbelend water en vogelgezang, ver weg van de drukte van de stad.

IJshotels in Scandinavië

In landen als Zweden en Finland vind je een aantal ijshotels, waarbij alles van de muren en meubels tot aan de glazen in de bar volledig uit ijs is gemaakt. Deze magische winterwonderlanden bieden een onvergetelijke ervaring, vooral wanneer het noorderlicht aan de hemel danst. Niks zo mooi als het iconische THE ice Hotel.

Safari’s met een Twist in Afrika

Afrika staat bekend om zijn safari’s, maar sommige bedrijven tillen deze ervaring naar een hoger niveau. Denk aan luchtballon safari’s bij zonsopgang, of het volgen van migratieroutes te paard. Deze unieke benaderingen bieden een nieuw perspectief op de prachtige landschappen en wilde dieren van Afrika.

Een vakantiehuis verblijf in de Eiffel

Dichtbij huis, maar toch ver weg. Het voelt vertrouwelijk, maar toch anders. De Eiffel, met een bescheiden rijafstand voor velen in Nederland, ben je zo op je bestemming aangekomen. Echter de bergachtige omgeving, geef je meteen een ander gevoel. Je kan zelfs je eigen vakantiehuis laten bouwen en er laten plaatsen zodat je zo vaak als je wil je thuis-weg-van-huis kan bezoeken aldus Lacet.

Culinaire Tours in Italië

Voor de fijnproevers zijn er in Italië reisorganisaties die zich richten op culinaire tours. Deze reizen nemen je mee langs verschillende regio’s, waarbij je lokale gerechten proeft en leert koken met experts. Van wijnproeverijen in Toscane tot het maken van authentieke pizza in Napels, het is een smaakvolle ontdekkingstocht.

Historische Reizen in Peru

In Peru bieden diverse organisaties reizen aan die diep ingaan op de rijke geschiedenis van het land. Bezoekers kunnen wandelen over oude Inca-paden, de mysterieuze Nazca-lijnen vanuit de lucht bekijken, of deelnemen aan traditionele ceremonies met lokale gemeenschappen.

Avontuurlijke Expedities in Antarctica

Voor de echte avonturiers zijn er expeditie-cruises naar Antarctica. Bij deze reizen gaat het echt veel verder dan de standaard cruises. Denk aan kajakken tussen ijsbergen, kamperen op het Antarctische continent en het van dichtbij bekijken van het geweldige zeeleven. Het is een avontuur dat je meeneemt naar plekken waar je normaal gesproken alleen van zou dromen.

Ecotoerisme in Costa Rica

Costa Rica, het groene paradijs van Midden-Amerika, biedt weer een ander soort onvergetelijke ervaring. Het land loopt voorop in ecotoerisme, waar vakantieplekken duurzame accommodaties midden in de prachtige natuur aanbieden. Je kunt deelnemen aan activiteiten zoals vogels kijken, jungletochten maken en ontdekken hoe duurzame landbouw werkt.

Spirituele Reizen in India

India, met zijn diepe spirituele geschiedenis, biedt tal van mogelijkheden voor reizigers op zoek naar persoonlijke groei en reflectie. Vakantiebedrijven richten zich hier op yoga-retreats, meditatielessen, zelfs hele retreats en culturele immersie in de eeuwenoude tradities van het land.

De wereld van te gekke vakanties is niet alleen gevuld met geweldige plekken, maar ook met kansen voor verrassende ontmoetingen en het delen van culturele ervaringen. Sommige reisorganisaties leggen de focus op het verbinden van reizigers met lokale gemeenschappen op een dieper niveau. Denk aan het meedoen aan lokale ambachtelijke workshops in de smalle straatjes van Marrakech, het leven met nomadische stammen in Mongolië, of gewoon verhalen delen met de inheemse bevolking in Australië. Deze ervaringen gaan verder dan de gewone toeristische paden en maken je vakantie echt uniek.

Het is goed om te zien dat steeds meer mensen zich bezighouden met het onderwerp duurzaamheid, ook in de reiswereld. Ook verschillende vakantie bedrijven zetten zich serieus in voor verantwoord toerisme. Bij sommige bedrijven planten ze bomen bij elke geboekte reis, anderen focussen bijvoorbeeld op het verminderen van plastic afval in afgelegen gebieden. Deze bedrijven doen hun best om een positieve impact te hebben op de bestemmingen. En het leuke voor de reiziger is dat je zo niet alleen van een unieke vakantie-ervaring kunt genieten, maar ook nog eens je steentje kunt bijdragen aan het behoud van de plekken die je bezoekt. Het voelt goed om de wereld een beetje mooier achter te laten.

Conclusie

In een tijd waarin de wereld binnen handbereik ligt, bieden deze te gekke vakantiebedrijven niet alleen een ontsnapping aan de dagelijkse sleur, maar ook een kans om te groeien, te leren en verbinding te maken. Of je nu kiest voor de adembenemende landschappen van Antarctica, de spirituele reizen in India, of de culinaire ontdekkingen in Italië, elke ervaring draagt bij aan de diversiteit van de wereldwijde reiscultuur. Waar wacht je nog op? Laat je inspireren door het ongewone en maak je klaar voor een avontuur dat verder gaat dan je verbeelding.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer