Buiten de gebaande paden met autohuur, waar ook ter wereld

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 45 views

Reizen wordt steeds populairder bij mensen van alle achtergronden en leeftijden. Tegelijkertijd zorgt dat ervoor dat massatoerisme op steeds meer plekken toeneemt. Hoe zorg je ervoor dat je buiten de gebaande paden reist?

Wie droomt er nou niet van? Ontslag of verlof nemen van werk, of als je klaar bent met je studie, en vervolgens een reis rond de wereld maken waarbij je de meest unieke en authentieke plekken bezoekt, zo ver mogelijk van de beschaving verwijdert.

Het is een droom die anno 2019 door steeds meer mensen wordt gerealiseerd, wat aangeeft dat reizen nog steeds populair is bij heel veel mensen.

Maar het feit dat zoveel mensen hun droom realiseren als het op reizen aankomt, heeft een nadelig effect: Steeds meer plekken worden continu door grote groepen toeristen bezocht, waardoor de échte authenticiteit lijkt te verdwijnen en elk monument, gebouw, tempel of nationaal park wordt platgelopen door toeristen van over de hele wereld.

Buiten de gebaande paden

Tijd om buiten de gebaande paden te gaan! Het idee om naar plekken te gaan waar écht niemand komt geeft een extra dimensie aan de droom van het ver en lang reizen, maar hoe pak je zoiets eigenlijk aan?

Eén van de grootste obstakels als je een manier zoekt om buiten de toeristische routes te komen is het gebrek aan transport. In veel landen wordt er hevig geleund op het openbaar vervoer, van de boerenbus tot de riksja, maar om naar dorpjes, rivieren, bergen en andere plekken te komen waar niemand komt moet je eigen vervoer hebben.

Je kan geld neertellen voor een taxi en maar hopen dat de chauffeur van zo’n taxi weet waar je heen wilt en je niet afzet. Maar een nog betere optie is het huren van een auto.

Totale vrijheid

Wie een auto huurt op reis heeft totale vrijheid. Je kan op elk willekeurig moment de auto instappen en op weg gaan naar een van die plekken die buiten de zogenoemde gebaande paden liggen. Een van die plekken waar toeristen niet komen, waar de bevolking je gastvrij ontvangt en waar je een cultuur op de meest pure manier kan meemaken.

Toch vragen veel mensen zich af of het huren van een auto in het buitenland niet alleen maar zorgt voor problemen, zoals we hier lezen.

Dat ligt eraan waar je huurt. Wie bij Goedkoperautohuur huurt, krijgt alleen maar te maken met betrouwbare autoverhuurders in het buitenland, die voor een goede prijs veilige auto’s verhuren.

Voor wie bang is om de borgsom niet terug te krijgen, halverwege een rit met motorpech te staan of bij de kleine lettertjes van het huurcontract opgelicht te worden, is dit dus een perfecte optie. Want het betrouwbaar huren in het buitenland is een van de belangrijkste aspecten voor wie in het buitenland auto wilt rijden.

Bron: Pexels.

Toeristische valkuilen

Want laten we eerlijk wezen: iedereen die voor enige tijd in het buitenland heeft gezeten heeft, met name bij toeristische attracties, zal wel eens het gevoel hebben gehad dat ze meer geld moesten betalen, puur en alleen omdat ze uit het buitenland kwamen. Dat is op zich nog niet eens heel erg en ook best te begrijpen – de lokale bevolking moet ook zijn geld verdienen – maar op het moment dat je er echt veel geld aan kwijt raakt, wordt het wel vervelend.

Daarom gaat veiligheid en betrouwbaarheid boven alles, ook als je uniek wilt reizen en je massatoerisme wilt vermijden. Een auto huren is dus dé manier om absolute vrijheid te beleven tijdens je reis om de wereld, maar zorg ervoor dat je het slim aanpakt en niet in een valkuil trapt!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer