Busvakanties: trendy, bewust en flexibel

door Reis om de Wereld
452 views

De vakantieganger anno 2014 heeft de keuze uit tal van reismogelijkheden voor zowel binnenlandse als Europese reizen, zoals een busvakantie. Waar vliegen zorgt voor een relatief zware milieubelasting zijn busreizen een stuk groener en vormen hiermee een goed alternatief voor de bewuste reiziger.

Met uitzondering van intercontinentale bestemmingen, is vrijwel iedere Europese bestemming met de bus te bereiken. Mede hierdoor neemt de populariteit van busreizen de laatste jaren enorm toe, maar busreizen hebben nog meer voordelen.

Met name onder Nederlanders en Belgen zijn busvakanties erg in trek geraakt de laatste jaren en niet in de laatste plaats vanwege de grote veelzijdigheid aan populaire vakantiebestemmingen binnen geheel Europa. Zoreis je in slechts 3,5uur van Brussel naar Parijs en ben je in ruim 7 uur in Londen vanuit de Belgische hoofdstad. Met name de flexibiliteit van het reizen per bus lijkt reizigers aan te spreken. Zo zijn veel wintersportbestemmingen niet met het vliegtuig bereikbaar en hierin biedt busreizen dus een prima uitkomst.

Busvakanties goedkoop

Busreizen is in veel gevallen ook vele malen voordeliger gebleken dan het reizen met eigen vervoer of het doorgaans erg prijzige Openbaar Vervoer. Daarnaast dragen busreizen bij aan het beperken van files en verkiezen jongeren en gezinnen met kinderen de gezelligheid van het reizen met gelijkgestemden boven het reizen op eigen gelegenheid. Bijkomstig voordeel is het uitgebreide entertainment waarbusreizigers van kunnen genieten tijdens de reis.

Wie met de bus reist wordt doorgaans voor de deur van het hotel of appartement afgezet en kan bovendien in vele gevallen rekenen op een Nederlandstalige reisleiding. Wie afreist naar een verre bestemming kan meestal kiezen voor een nachtelijke rit, wat met name jonge gezinnen met kinderen een uitkomst kan bieden. Waar je in het vliegtuig doorgaans grof geld moet neerleggen voor het gebruik van internet, bieden de meeste aanbieders van busreizen gratis WIFI aan gedurende de gehele rit. Comfortabele stoelen, airco en nette sanitaire voorzieningen maken de bus tot een aantrekkelijke manier van reizen en hiermee lijkt het vliegtuig enigszins op haar retour te zijn.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer