Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Campings in de Provence: van prachtige lavendelvelden tot Romeinse schatten

73

Ergens in Europa ligt een wonderschoon plekje, vol met goede wijn, heerlijke kaas en een lekkere temperatuur. ’s Ochtends haal je hier een baguette of verse croissantjes bij de boulangerie en ’s avonds geniet je van de warme avondlucht tijdens een wandeling langs een lavendelveld.

Het klinkt bijna te goed om waar te zijn, en nu vraag je je waarschijnlijk af waar deze plek dan ligt, maar hij bestaat zeker! Deze plek is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, heet de Provence en, zoals je je kunt voorstellen is de Provence de ideale plek om op een camping te genieten van je vakantie. Hieronder staat nog wat handige informatie over de camping in de Provence, dus lees verder!

La Plage

Veel campings in de Provence liggen in de buurt van het strand, wat perfect is voor iedereen die op zoek is naar een heerlijke strandvakantie en even volledig wil ontspannen. Zit je aan de Franse kust dan kijk je uit over het diepblauwe water van de Middellandse Zee, en een duik is bijna niet te weerstaan.

Veel campings in de Provence (waaronder Camping Port Pothuau, Camping Castel Domaine de la Bergerie en Domaine du Colombier) liggen echt vlakbij het strand. Vaak op loopafstand, maar soms is een ritje met de auto niet uitgesloten.

Het strand is hoe dan ook heerlijk, maar kijk ook even wat voor camping je kiest. Er zit namelijk nogal een verschil tussen. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de camping, wat voor voorzieningen er zijn en hoeveel entertainment er is voor kinderen. Wil je een rustvakantie maar wel aan het strand, kies dan een kleinere camping.

Ga je met kinderen op vakantie, ga dan voor een camping in de Provence met veel glijbanen, animatie en een zwembad.

strand provence
Het strand van de Provence.

Avontuur?

Voor de actieve vakantieganger is er ook genoeg te doen op en rond de camping in de Provence. Zo worden er op Huttopia Gorges du Verdon tweemaal per week wandeltochten georganiseerd en kun je raften, kayakken en kanoën op de rivier.

RCN Vakantiepark Collines de Castellane bied een adventure park met een klimbos en een zipline, en is geliefd onder sportieve wandelaars en avontuurlijke buitensporters. Het landschap rondom veel campings in de Provence is simpelweg erg ruig -het is immers uitloop van de Alpen- waardoor je hier meer dan genoeg je energie kwijt kunt.

Voorzieningen

Bij het boeken van een vakantie naar een camping in de Provence is het erg belangrijk dat je let op wat voor voorzieningen er op het terrein aanwezig zijn. Dit verschilt sterk per camping namelijk, en je wil niet voor verassingen komen te staan.

Het is handig om te letten op hoe een staanplaats er uit ziet, wat voor sanitair aanwezig is en, indien je met kinderen bent, hoe zij zich kunnen vermaken. Let ook op of de camping in de Provence een supermarkt heeft en wat er allemaal in de omgeving te doen is.

Verder hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken, want alle campings die we aanbieden in de Provence zijn van hoogstaande kwaliteit. 😉