Catalonië is verrassend veelzijdig

door Reis om de Wereld
665 views

Catalonië is misschien wel de meest afwisselende en populairste streek van Spanje. En ook eigengereid, want Catalonië ziet zichzelf als een autonome provincie. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen dit gebied in het noorden van Spanje.

Prachtige stranden zoals de Costa Brava, de wereldstad Barcelona waar je je blijft verbazen, het statige klooster van Poblet in Tarragona en de rijke geschiedenis met beroemde schilders als Gaudí en Dalí. Het zijn slechts een paar ingrediënten die Catalonië zo bijzonder maken. Catalonië is een van de zeventien autonome regio’s van Spanje met als hoofdstad Barcelona.

Costa Brava

Zon, zee en strand vind je in het noordoosten van Spanje, met badplaatsen als Salou, Cadaques, Lloret de Mar en Roses. De Costa Brava staat bekend als een van de mooiste kusten van Spanje. Badplaatsen zoals Lloret de Mar en Blanes worden zomers bezocht door honderdduizenden jongeren uit Noord-Europa. Een goed alternatief voor een rustiger vakantie zijn de stranden van de Costa Dorada, ten zuiden van Barcelona. Ook mooie plaatsen zijn Empúries en de Illes Medes.

Barcelona is naast de hoofdstad ook het economische en culturele middelpunt van de provincie. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen uit heel de wereld deze metropool, die al eens culturele hoofdstad van de wereld was. Barcelona is bekend van de mooiste kerk van de wereld, de Familia Sagrada, maar ook vanwege de Gotische wijk en modernistische woonhuizen van het Eixample. Bezoek Barcelona vooral eens tijdens de feestdag La Diada de Sant Jordi op 23 april. Het centrum van Barcelona, vooral op de La Rambla, het toneel van een grote, ukbezochte, boekenmarkt. Het is dan de traditie dat vrouwen aan mannen een boek cadeau geven en dat mannen aan vrouwen een roos geven. Op deze hele bijzondere dag worden er maar liefst vijf miljoen rozen verkocht.

Pyreneeën Catalonië

Het is er goed toeven, want Catalonië heeft zachte winters en warme zomers. In het binnenland zijn de winters een stuk kouder. In de Pyreneeën, het gebergte in het noorden van Catalonië met hoogtes tot 3500 meter hoog reiken, ligt ‘s winters veel sneeuw en kan er geskied worden. Zelfs in de zomer kan er sneeuw blijven liggen. In de pyreneeën ligt ook het Parque Nacional de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, in de provincie Lerida in Spanje. Hier wandel je langs bergmeertjes, bossen en bergriviertjes. Hier gaat onder andere het lange afstandswandelpad GR-11 langs, maar er zijn veel andere korte en langere wandelpaden uitgezet. Startpunt voor het wandelgebied is Espot, maar je kunt er ook komen via Caldes de Boí en Taüll. Hier vind je veel romaanse kerken uit vervlogen tijden.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer