Eten in Centraal Amerika, foodie bestemming bij uitstek

door Reis om de Wereld
699 views

Eten in Centraal Amerika, foodie bestemming bij uitstek. Je vindt hier een ware explosie van verschillende smaken, diverse tradities en invloeden van de Afrikaanse en Spaanse keuken. Elk van de zeven Centraal-Amerikaanse landen heeft iets unieks te bied en aan de reiziger. Met authentieke gerechten en gastronomische hoogstandjes kun je je helemaal uitleven.

Belize

Culinair Belize heeft Britse, Noord-Amerikaanse, Mexicaanse en Caribische invloeden. Dit zorgt voor een grote diversiteit aan smaken. Vlees, kidney bonen en lekkere kruiden, zoals tijm en baai, zijn de meest gebruikte ingrediënten.

Nicaragua, Costa Rica en Honduras

Plantain is een veel gebruikte groente in Centraal-Amerika. Deze groente lijkt op een banaan lijkt en wordt gekookt of gebakken. De plantain wordt veel gebruikt in RunDown Zoals Honduras en Nicaragua. Kokosmelk is een belangrijk ingrediënt en het wordt in combinatie gerookt vlees, ui, plantain en vis gegeten.

El salvador kerk Suchitoto

De Suchitoto kerk in El salvador.

Een ander gerecht is Vigorón dat heel populair is in Nicaragua. Het wordt gegeten op een groen bananenblad, die ook wel bekend staat als chagüite. Daarop ligt gefrituurde varkenshuid en een overvloed aan gefrituurd varkensvlees met een gestoomde yucca, stukken zuur fruit en een sappige salade.

Gallo pinta is als ontbijt gangbaar in Costa Rica. Lokals eten de eieren het liefst met hete pepers, rijst, koriander, rode of zwarte bonen. In Costa Rica is Picadillo is een uniek gerecht. Deze wordt verkregen uit het hart van de palmboom die perzikvruchten produceert en in combinatie met rijst, boter en gecarameliseerde uien.

El Salvador en Guatemala

De krab in alguashte is een echt authentiek gerecht in El Salvador. Dit gerecht wordt bereid met tomaat, ui, pompoenzaad, peper en knoflook.

Guatemala heeft ook z’n specialiteiten. In het plaatsje San Martín Jilotepeque s het een uitdaging om Suban-ik uit te proberen. Dit hete gerecht wordt gemaakt met tomaat en drie tot vijf verschillende pepers die gekookt worden in een bijagua-blad. Ook het korenbloemdrankje is een recept van vroeger dat je een keer moet hebben geprobeerd.

Chichicastenango markt

Natuurlijk moet je de lokale markten in Centraal-Amerika hebben bezocht, Je vindt er een keur aan smaken en kleuren. De markten zijn vaak open op donderdag en zondag. Bezoek vooral de markt Chichicastenango bezoekt in het zuiden van Guatemala. Koop een plaatselijke lekkernij, eet een bijzonder gerecht en kom in contact met de locals. Het wordt een unieke ervaring.

Voor meer informatie: www.visitcentroamerica.com

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer