Chillen aan de Côte d’Azur

door Reis om de Wereld
302 views

Even ertussen uit in een sfeervolle streek, aangenaam klimaat, met prachtige streken en de kust binnen handbereik? Dan kun je terecht aan de Côte d’Azur, de Franse kust aan de Middellandse Zee en een mooi vakantiegebied. Côte d’Azur betekent letterlijk Azurenkust, en dat komt door de prachtige azuurblauwe water langs de kust.

Voor de watersporters is de Côte d’Azur dan ook een paradijs, met de mooiste stranden waar je kunt kitesurfen, prachtige baaien hebt om te zeilen en met gezellige havens. En natuurlijk dat kristalheldere water. De Côte d’Azur behoort tot de meest mondaine kustgebieden van Frankrijk. Dit is de plek waar de beroemde sterren vakantie vieren, zoals in het bekende plaatsje Saint-Tropez.  Acteurs en actrices, bekende tv persoonlijkheden en zelfs koningshuizen komen hier van de zon genieten.

Nice

En dat komt omdat het klimaat en de sfeer hier zo aangenaam is.  Wil je even onthaasten, dan kun je hier terecht voor een kortere of langere vakantie. Via het vliegveld van Nice is de Zuidkust van Frankrijk makkelijk bereikbaar. Onderdak is ook geen enkel probleem; De Franse Côte d’Azur heeft de mooiste huizen in de aanbieding. Interhome kan aan bijna elk verzoek voldoen, met meer dan 32.000 online boekbare vakantiehuizen en appartementen in 28 landen. Of je naar een villa met zwembad, appartement of vakantiewoning zoekt, het is allemaal mogelijk.

Cannes

Rijd je langs de kust van de Côte d’Azur, dan kom je afwisselend langs rotsen en stranden. Het gebied is namelijk kenmerkend door vele bossen, stranden, bergtoppen en valleien. Prachtige kronkelende weggetjes waar je ook beroemde badplaatsen tegenkomt, zoals Cannes, Saint-Tropez en St.-Raphaël. Hier kunt je genieten van sfeervolle mediterrane straatjes, mooie huizen en sjieke jachthavens met enorme jachten. Vooral Saint-Tropez is erom bekend. Hier moet je zeker naartoe. Het is maar een klein haventje, maar de jachten behoren tot  de grootste ter wereld.

Driehonderd dagen zon

De Côte d’Azur is het populairste vakantiegebied van Frankrijk met jaarlijks 70 miljoen overnachtingen. Dat is niet vreemd, want met gemiddeld driehonderd dagen zon per jaar en 400 kilometer kustlijn en stranden heeft de Côte d’Azur veel in haar mars. Van de inwoners is een derde werkzaam in de toeristenbusiness in deze regio. Je kunt de Côte d’Azur zowel met het vliegtuig of auto goed bereiken. Het is 1.300 kilometer afstand van Utrecht.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer