Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

China Dominicus reisgids

128

China is immens groot: het land heeft een oppervlak van Europa en Rusland tezamen. Maar het is tegelijkertijd ook divers.

Van enorme metropolen als Shanghai en Hongkong tot de dunbevolkte gebieden in het Noorden van het land.

China Dominicus reisgids

Sinds 1993 reist Inge Jansen al door het fascinerende China.

china dominicus reisgidsHet is dan ook niet verwonderlijk dat ze er de uitgebreide China Dominicus reisgids over schreef, uitgegeven door uitgeverij Dominicus.

Natuurlijk kun je met zo’n groot land niet volledig zijn, maar de auteur reisde duizenden kilometers om het land beter te leren kennen. “Elke keer als ik ergens naartoe reis, ontdek ik iets nieuws.”

In de reisgids worden de belangrijkste gebieden en bezienswaardigheden beschreven.

Natuurlijk de hoofdstad Beijing, de provincie Sichuan, maar ze besteedt ook een hoofdstuk aan het volgen van de Zijderoute.

Over de provincie Yunan zegt ze over de Gantong tempel: “Tussen de Zhonghe tempel en de Gantong tepel gaat een kabelbaan. Het is zeer de moeite waard om dit stuk te voet af te leggen (11 km). Je loopt dan te midden van de akkers, met een schitterend uitzicht op het Erhai-meer en de omliggende bergen.”

Tibet mag natuurlijk ook niet ontbreken, en daar wordt ook bijna 40 bladzijden aan besteedt.

Praktische zaken

Uiteraard vertelt de reisgids ook over de algemene zaken en achtergronden van het land.

Zoals de roemruchte geschiedenis van het land, de eetgewoonten, kunst en religie. “Vanaf 1980 ontstond er een nieuwe stroming in de Chinese kunst. Deze kunstenaars maakten niet langer de propagandistische kunst waarvan het enige nut was om de staat te dienen, maar lieten zich ook inspireren door westerse kunst en experimenteerden volop.”

Aan het eind van het boek wordt er aandacht besteed aan Hongkong en Macau, het redelijk autonome staatje dat bekend is om zijn casino’s.

Tot slot de praktische zaken. Zo heeft China miljarden in het wegennet en openbaar vervoer geïnvesteerd, zodat de afgelegen gebieden tegenwoordig veel beter bereikbaar zijn.

Meer over het land lees je in de landenbeschrijving van China.