Citytrip Londen

door Reis om de Wereld
696 views

Een citytrip naar Londen betekent dat u één van de grotere wereldsteden gaat bezichtigen. De Britse hoofdstad is de grootste stad van West-Europa en al jaar en dag een van de belangrijkste steden ter wereld op politiek, financieel economisch en cultureel gebied.

Zien en doen

Ook staat de stad bekend om haar ruime aanbod musea, culturele activiteiten en sportevenementen. De stad Greater London kent ongeveer 7,5 miljoen inwoners, echter kent de totale agglomeratie van de metropool ruim 14(!) miljoen inwoners. Om citytrips in deze enorme stad te laten slagen, leiden we u langs enkele zeer fraaie attracties in Londen.

Historische bezienswaardigheden

De Tower of Londen, de Big Ben, het House of Parliaments en Buckingham Palace. Zo maar een aantal culturele bezienswaardigheden die u echt moet hebben gezien, voor u Londen zult verlaten. Loop via de Big Ben naar de enorme reuzenrad de Londen Eye en ga hierna per metro naar de eeuwenoude Westminster Abbey. Even lekker ontspannen of uitrusten? Ga dan picknicken in het Regent’s Park (bij Primrose Hill), Hyde Park (ten westen van Central Londen) of Green Park (ten oosten van Hyde Park).

Eten en drinken

Ontbijt als een Brit met spek, worst, bonen in tomatensaus en ei. Zo’n English breakfast kunt u in bijna elk Engels café krijgen. Let wel op dat u het ontbijt in de meeste kroegen of eettentjes na 11:30 uur niet meer kunt bestellen. Naast het ontbijtcultuur is de avondmaal fish and chips een typisch Brits gerecht, maar een goede steak (biefstuk) zult u ook overal kunnen krijgen. Liever goedkoop in een straattentje iets eten? In elk district in Londen treft u een overvloed aan Thaise, Indische en Chinese eettentjes. Een ruime maaltijd kost hier niet meer dan vijf tot tien pond.  Wilt u na een bezoek aan een Engelse pub het bruisende Londense nachtleven ontdekken? Zet dan koers naar West End of Soho, waar veel diverse en meerdere nachtclubs zitten.

Sportwedstrijd bijwonen Londen

Londen staat bekend als nummer 1 sportstad van het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan twintig professionele clubs is het hofleverancier van het Engels voetbal. Maar ook cricket, golf en polo zijn enkele zeer populaire sporten in Londen. Bezoekt u Londen in juni? Een live tenniswedstrijd op Wimbledon is dan een leuke dagbesteding. De voetballiefhebber boekt een ticket voor een tour door het stadion of een wedstrijd van de Engelse grootmachten Chelsea (in de wijk Fulham) of de Noord-Londense Arsenal en Tottenham Hotspur.

Shop till you drop

Waar de mannen zich in Londen nogal graag vergrijpen aan een voetbalwedstrijd in combinatie met goudgele pints, zult u als vrouw liever gaan winkelen en waar kan dat beter dan in de exclusieve winkelketens in Piccadilly en Regent Street of één van de ontelbare shopping malls. Voor de duurdere modemerken gaat u naar Bond Street en voor iets betaalbare adresjes moet u op Petticoat Lane of Portobello Road zijn.

Doen!

Met een metrodagkaart zult u snel van de ene naar de andere kant van de stad worden verplaatst, echter is een tour met een sightseeingbus veel leuker! Voor ongeveer 30 pond heeft u een dagkaart en kunt u op elk gewenste halte in- en uitstappen. Een ander, inmiddels sterk in populariteit gestegen, vervoersmiddel om u door de stad te bewegen is de fiets. Door overheidsinvesteringen in betere faciliteiten wordt Londen alsmaar fietsvriendelijker en ook het aanbod van fietstours is ruim. Boek voor een fietstour met een Nederlandse gids bijvoorbeeld bij Baja Bikes.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer