Costa Rica: onontdekte parel in Midden-Amerika

door Reis om de Wereld
626 views

Heb je nog geen keuze kunnen maken voor je aankomende vakantie? Voor natuurliefhebbers is Costa Rica een absolute aanrader. In het Midden-Amerikaanse land sta je versteld van de enorme variatie flora en fauna.

Overal waar je kijkt zie je het groen van de schitterende Costa Ricaanse cultuur. Aan de kust vind je de prachtige palmstranden, waar je heerlijk kunt bijkomen en genieten van de zon. Maar Costa Rica biedt meer! Daarover lees je meer in dit artikel.

Prachtige natuur

Costa Rica staat bekend om haar geweldige natuur met een breed scala aan flora en fauna. Een kwart van het totale oppervlakte van Costa Rica is beschermd natuurgebied. Costa Rica is maar een klein land en beslaat 0,03% van het totale landoppervlak op aarde, maar toch bevat het land liefst 5% van de biodiversiteit.

Dit geeft aan hoe gigantisch het aanbod is, wat de natuur ons te bieden heeft. In Costa Rica tref je zeldzame amfibieën, maar ook wasberen, apen en meer dan 800 verschillende soorten kleurrijke vogels aan. In de zeeën rondom het land ontmoet je in de koraalriffen de prachtigste vissen.

Naast de flora en fauna biedt ook het natuurschoon van Costa Rica voldoende bezienswaardigheden voor een schitterende vakantie. De Arenal vulkaan, één van de meeste actieve vulkanen ter wereld, is één van de absolute eyecatchers. Maar ook de vulkaan Rincón de la Vieja is prachtig. Deze vulkaan kun je zelfs beklimmen!

De Arenal vulkaan costa rica

De Arenal vulkaan in Costa Rica laat zien dat hij altijd actief is…

Avontuurlijk

Een Costa Rica rondreis is ook nog eens boordevol avontuur. De wonderlijke natuur biedt veel kansen voor raften en kajakken om de talrijke rivieren. Maar ook de tours door de jungle zijn enorm avontuurlijk. Grote kans dat je oog in oog komt te staat met slingerapen of doodshoofdaapjes.

In het Tortuguero Nationaal Park kom je dichtbij de prachtige schildpadden, die hun eieren leggen op het strand. De kustlijn van Costa Rica geeft je alle ruimte om heerlijk te ontspannen, maar ook voor het maken van een snorkeltocht langs schitterende koraalriffen.

San José

San José is de hoofdstad van Costa Rica en een bezoekje mag dan ook niet ontbreken bij Costa Rica rondreizen. De stad heeft ongeveer 337 duizend inwoners en is daarmee te vergelijken met Utrecht. Het is een vrij nieuwe stad. Pas in 1737 werden de eerste meldingen gemaakt van het ontstaan van een echte stad.

Tot die tijd was San José een dorpje zonder enige betekenis. In 1823 werd San José tot hoofdstad benoemd, nadat Costa Rica onafhankelijk werd van de Verenigde Staten van Centraal-Amerika. Kort daarvoor had het land zich onafhankelijk verklaard van Spanje. Het koloniale verleden met Spanje is de reden dat er tegenwoordig nog altijd Spaans wordt gesproken in Costa Rica.

In tegenstelling tot de omringende landen wordt Costa Rica getekend door rust en is het één van de welvarendste landen in Midden-Amerika. Mede daardoor is het land een geliefde bestemming voor een heerlijke vakantie, waarin avontuur en rust gecombineerd worden.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer